hmmm u mnie sa 3 duze czarne wszystkie od wentylatorów z czego na pokrywie jest napisane ze jeden jest od inj. a potem sa mniejsze 4 szt czerwone.
Printable View
hmmm u mnie sa 3 duze czarne wszystkie od wentylatorów z czego na pokrywie jest napisane ze jeden jest od inj. a potem sa mniejsze 4 szt czerwone.
Fakt, masz rację, mój błąd, 3 czarne, 4 czerwone. Czarne są, licząc od lewej FAN 1, FAN (pierwszy i drugi bieg wentylatora), FUEL PUMP (o ten nam chodzi) i dalej mały, czerwony INJ. Spróbuj je zamienić i sprawdź czy masz prąd na regulatorze. Oczywiście przy włączonym zapłonie i spróbuj też przy kręceniu rozrusznikiem
Sprawdzałem, zamiany przekaźników nic nie dały, cos zjadlo prąd w poniedziałek zacholuje belle do kolegi elektryka :) pewnie on cos poradzi :)
może któryś właśnie z tych przekaźników Ci prąd zjada, bo zwarcie robi...
Cześć koledzy z nowym dniem nowe teorie :) teraz wiem ze ten zawor w pompie cisnieniowej jest sterowany z komputera przynajmniej u mnie nie z przekaźników. I teraz tak albo immo ale na kompie nic nie było, tylko te jebane błędy z czujnikami wału, koleś powiedział ze ostatnio czesto nowe czujniki sa zjebane juz na tarcie wiec zamowiłem nastepny i jeszcze ra z sprobuje jak nic nie da to lipa bo wtedy cos z kompem... a u nas w trojmiescie koles za rozkodowani kompa jubi strzelic sumke 500zł :(
Witajcie ponownie. Bella zrobiona! Uwalony był sterownik poprawiono luty przy procesorze i gdzies tam jeszcze i wszystko gitara :)