box to box...a taki allegrowo/tescowy lądujący po railu grubo w całym zakresie to dopiero mina...albo cyfrówka wystrojona na rolkach, albo chips, reszta to lipa
...a poco tunerowi boxy za które musi bulić...jak softa ma za free ;)
Printable View
box to box...a taki allegrowo/tescowy lądujący po railu grubo w całym zakresie to dopiero mina...albo cyfrówka wystrojona na rolkach, albo chips, reszta to lipa
...a poco tunerowi boxy za które musi bulić...jak softa ma za free ;)
Del.
Przeglądając zaległości w prasie motoryzacyjnej w marcowym numerze " Poradnika Auto Świat" Natrafiłem na ciekawy artykuł "Chipuj z głową" Konsultantem i fachowcem, który wypowiada się w kwestiach tunningu jest znany z naszego forum Cinek czyli Marcin właściciel firmy Cinsoft. Cinek coś ostatnio się nie odzywa na forum bo ma chyba sporo pracy. Opisywana jest Alfa 159 2.0 jtdm gdzie podniesiono moc z 176 km i 376 Nm do 215 km i 439 Nm. Polecam artykuł dla zainteresowanych tunningiem swoich belli.
kupiłem alfe 150 z niemiec/holandii
po podpięciu w MES oczekiwana masa powietrza ma zawsze wartość 1199,5
zmierzona masa powietrza zmienia się
kabel działa, bo kolega z forum swoją podpinał i było ok.
czy możliwe, że coś się popsuło, czy ktoś wirusa wgrał?
ECU i q-tronik programowane w 2011 roku
Wywalony EGR starym sposobem. A co do wirusa to musiałbyś pokazać dawkę paliwa
Można poznać modyfikację po logach.
Ale hamownia też się przydaje bo znasz dokładnie realny Nm/KM
no jak zrobiony zle to sprzegło zameczy:),jakos mi sie wydaje ze za ostro idzie jak na 150koni:)),albo wczesniej dojechane gtki oglądałem
jakie parametry w MES zaznaczyć?
4 bieg i but przy logach??
- - - Updated - - -
[QUOTE=szkodnik;1638175]co na naszym forum niepokazałes zap o Rad.klubie:)))
- - - Updated - - -
nawet tu jeszcze fotek nie wstawiałem :)
niedawno kupiłem....
Witam,
mam Alfę Romeo 159 2.0 JTDm 170 KM. Chciałbym ją podkręcić :), oczywiście w jakim specjalistycznym warsztacie. Może mi ktoś podpowiedzieć dobry warsztat w Poznaniu lub okolicach ??
I oczywiście podstawowe pytanie się nasuwające:
- jakie są +/-
- jakie ryzyko podniesienia mocy - problemy awarie
- czy silnik się szybciej zużywa ??
- o ile zwiększy się spalanie ,
może ktoś robił w 2.0 JTDm taka przeróbkę proszę o podzielenie się doświadczeniem i obserwacjami z użytkowania po podkręceniu.