-
ja czyszcze tylko myjka i w sumie metody jest dobra jeżeli raz na poczatku kazdego sezonu umyje sie auto gabkami itd. Bo potem juz Myje auto co dwa dni tylko z tego swiezego brudu. Dobrze było to widać na przykładzie napisu który kiedyś miałem na boku auta. Dopoki nie umyłem recznie cały czas wylaził po myciu myjka:)
-
a moze ktos z was zna jakis dobry sposob na wymucie siedzen i kanapy z z tylu(nie jest to skora)
robiliscie cos takiego, jest jakis dobry srodek chemiczny :?:
wiem ze zajmuja sie tym profesjonalne zaklady, ale raz ze nie mam czasu szukac takiego, a dwa siedzenia sa lekko przybrudzone i chcialem sam popiescic belle :P
-
mowiac szczerze uzywam plynu do tapicerki firmy organika-coprawda mam skore ale jak czyscilem podłoge po zimie idealnie sie spierało wiec polecic moge a swoja droga jakies grosze kosztuje i ladnie pachnie ,pamietaj ze jak juz cos czyscisz musisz wymyc całosc inaczej bedzie roznica.a zakaldy czyszczace to poprostu myjnie u siebie masz ich peweni kilka wiem ze za calkowite sprzatanie czyli mycie z zwewnatrz wosk wewnatrz pranie calej tapicerki siedzen i podsufitki plus mycie szyb kokpitu i plastikow 100zł mysle ze cena swwietna -lodz za samo pranie siedzen pewnie 30 -40
-
Na shellu jest bardzo dobry środek do tapicerki kosztuje 11 zł. Polecam.
-
czy trzeba do tego wyjąc taki fotel?? Jak sie w ogole nakłada taki srodek do tapicerki??
-
Robi się maly OffTopic....
Jesli chcesz zeby Ci sie lepiej robilo mozesz wyciagnac fotel, jesli nie chcesz to nie. (przy wyciaganiu zapewne bedziesz mial kostke/i do odpiecia, potem nie przekrecaj juz kluczyka dopoki nie podepniesz fotela z powrotem -> powod zaswieca Ci sie poduszki i bedzie trzeba jechac na kompa zeby usunac ten blad) Tylko potem jesli juz wypierzesz fotel a masz ogrzewanie fotela to go nie wlaczaj przez jakis czas zeby wyschlo wszystko. Jesli wyciagniesz mozesz go postawic na sloneczku w jakis ladny dzien i wtedy wyschnie szybko, bedzie w samochodzie to lepiej zebys zostawil otwarte drzwi zeby ci nie zawilglo w srodku wszystko...
Jesli chodzi o nakladanie takiego srodka to zapewne na nim bedzie pisalo dokladnie co i jak... Niestety ja pralem przy uzyciu odkurzacza pioracego a tutaj jest inna kolejnosc ;) Zapewne namoczyc srodkiem fotel, przeczyscic szczotka i prawdopodobnie przetrzec na koncu szmatka.