wynika z tego że jak jest awaria tego czyjnika może wywalać błąd przepływki jako urządzenia odpowiedzialnego za skład mieszanki
Printable View
wynika z tego że jak jest awaria tego czyjnika może wywalać błąd przepływki jako urządzenia odpowiedzialnego za skład mieszanki
Witam ! Mam u siebie problem... sprawdzałem dziś w FES parametr "ciśnienie doładowania" i na postoju zmierzone jest 1060 mBar a oczekiwane 990 mBar. podczas jazdy też zawsze zmierzone jest większe od oczekiwanego...
Występuje u mnie efekt "karetki" czyli turbo wyje na niskich obrotach jak karetka na sygnale. Czy to może mieć coś wspólnego jedno z drugim i co jest odpowiedzialne za taki efekt przeładowania ? zawór ciśnienia turbo czy może któryś czujnik ?
Teraz poczytałem że 1mBar to 0,001 Bara... czyli na postoju zaraz po odpaleniu już jest ciśnienie w turbinie ok 1 bara ?
Mam jeszcze jedno pytanie nie związane z tematem ale nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu. Robiłem testy w FESie wentylatorów. Wentylator klimy podczas testu było słychać natomiast wentylator chłodnicy na pewno nie... czy to jest w porządku ?
u mnie dochodzi do 1.5 nawet troszke wyzej ..
---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:54 ----------
ile zaplaciles za nowy czujnik ?
właśnie wyczyściłem czujnik bo mnie też dopadła awaria. Był cały uwalony w szlamie olejowym, po wyczyszczeniu wychylenie jest mniejsze, ale nie na "0". Czy u Was wskaźnik doładowania po włączeniu stacyjki pokazuje dokładnie zero? Wskazówka po przekręceniu stacyjki się rusza czy dopiero po odpaleniu coś pokazuje?
tez musze sprobowac wyczyscic i zobacze moze cos pomoze ...
U mnie jak wyżej - pokazuje zero
Witam mam problem a minowicie,jede dzisiaj sobie spokojnie i nagle jakby mi przerywało turbo tzn. wciskam gaz i nic sie nie dzieje a po 2-3 sekundach czuć jak wciska w fotel...albo jade 100km/h i trzymam pedał jednakowo,delikatnie i nagle jakby przerwało turbo i auto zwalnia i po chwile znów auto idzie...co może sie dziać?
panowie a takie pytanie bo z mechaniki jestem cienki:) czujnik odłączać na odpiętym akumulatorze czy normalnie wystarczy go wypiąć i przeczyścić??