Prawdziwa radość z jazdy zaczyna się pewnie tam gdzie pojawia się silnik 3.2 V6 w wersji GTA...a tam już na pewno o ekonomie się nawet nie można otrzeć ;)
Printable View
Prawdziwa radość z jazdy zaczyna się pewnie tam gdzie pojawia się silnik 3.2 V6 w wersji GTA...a tam już na pewno o ekonomie się nawet nie można otrzeć ;)
Ja swoją na kołach 15'' miałem coś 180Km/h z hakiem:) byłoby więcej ale prosta się skończyła;p
No właśnie w tym sęk, że vmax nie zależy od mocy tylko od skrzyni biegów - przełożenie*obroty ... jak ja jechałem 206kmh to obroty były już gdzieś w czerwonym polu tak mi się wydaje ... moc silnika tylko ułatwia/przyspiesza dojście do vmax ... możliwe, że licznik Ci mocno zakłamuje ... szkoda, że nie skonfrontowałeś z GPS
To jak z jazdą na rowerze - nie ma znaczenia, czy Kowalski czy Pudzian pedałują na najwyższej przerzutce z prędkością XXX obr/min - prędkość będzie ta sama ;)
Aaaa to jak ma 160KM to mogło się rozpędzić na pewno mocy starczyło. Ale właśnie ciekaw jestem jakie miałeś obroty na 5 biegu przy tej prędkości? starczyło Ci 5 biegu? ;)
Jony88 zgadzam się z Tobą całkowicie. Dlatego jeżdżę na razie dieslem...:D hehe niestety w dzisiejszych czasach rozsądek każe często mierzyć siły na zamiary;)
Miałem na myśli Alfa Romeo a tutaj nic lepszego niż V6 (jeszcze w 147 pięknie wyglądające, chromowany kolektor...hehe:D ) nas spotkać nie może...silnik V8 to V8...nawet w Toyocie Tundrze brzmi 'poruszająco' ;) ostatnio mi się rzuciło w uszy: co tak pięknie warczy? a tu taki pickup heh..
225km/h hmm ciekawe przy 200 mam na piątce praktycznie czerwone pole i czuje że to max ale może gapcio ma jakiś specjalny egzemplarzCytat:
225 wczoraj osiągnołem i jeszcze by sie pewnie dało :D
Dlatego pytałem czy starczyło mu 5- tki ;)