nie no masz racje 159 nie jest tak plastikowe jak 156 i nie ma przykladowo fajnego radia wyciagnietego z Iveco.Pozdrawiam
Printable View
nie no masz racje 159 nie jest tak plastikowe jak 156 i nie ma przykladowo fajnego radia wyciagnietego z Iveco.Pozdrawiam
Nie unoś sie tak ok??Ja tylko pisze swoje zdanie. I tak jak mowie niestety 159 nie ma juz tego czegos w sobie co miala 156. Wiadomo to sprawa indywidualna kazdego. Ale pewnie nie jedna osoba sie ze mna zgodzi.
nie unosze sie.Kazde auto ma swojego amatora.Nie mowie ze mi sie nie podoba 156 FL ale bez przesady jak piszesz ze ona jest lepiej wykonana niz 159.Napewno 156 ma tez cos w sobie.Nie wiem bo nigdy nia nie jezdzilem.
przegladajac alfy wpadla mi jeszcze jedna opcja, mianowicie alfa 166 ale tylko po lifcie. koszty utrzymania pewnie sa wieksze niz w 156fl ?? jest wogole sens sie interesowac takim autem w moich mozliwosciach finansowych ?? auto jest piekne, napewno bardzo wygodne tylko jak wyglada serwisowanie w odniesieniu do 156fl ??
Nigdy nie jezdzilem 166 wiec ci nie powiem jak to z nia jest. Ale Mysle ze jest autem duzo bardziej komfortowym. Z silnikiem 2.4 to napewno fajne auto. I za np 25-30tys kupisz juz fajny samochód
Ja miałem okazję jeździć przez krótki czas przedliftową 166 w wersji Super :D Wrażenia? Adekwatne do oznaczenia wersji, wspominam do tej pory :)
W porównaniu do mojej 156FL 166 była bardziej "w kierunku" 159 - robiła wrażenie trochę cięższej, dostojnej limuzyny, jednak w połączeniu z _godnym_ silnikiem V6 3.0 wrażenia z jazdy były dużo więcej niż zadowalające. Zawieszenie podobne jak w 156 - komfortowe, ale delikatne, zapewniające dobre czucie drogi.
166 to limo. Taka jest różnica.
Po przesiadce z 166 do klaustrofobicznej 156 do teraz nie mogę dojść do siebie ;-)
Za 3 dychy 166 JTD po lifcie powinieneś trafić.
Koszty serwisu bardzo zbliżone.
kupuj tylko po FL.
kurcze juz mam mentlik w glowie teraz :) fajna opcja wydaje sie tez 2.0 benz 165km. nie robie bardzo duzych przebiegow (ok 14tys rocznie), czasem mam tak ze autem jezdze w tygodniu tylko po 5km do dziewczyny i spowrotem i boje sie troszke czy nie zamecze diesla taka jazda. a znowu naczytalem sie opnii (tak wiem :P ) ze jak alfa to tylko diesel bo benz, sa strasznie problematyczne. jak to jest naprawde z tymi silnikami ?? bo jak benz to interesuje sie tylko 2.0, 1.8 nie wchodzi w gre