Odgrzewam ... bo jakoś nie daje mi to spokoju...
zawieszenie sprawdzone-ok
Może mi tak stukać na którejś poduszce że będzie dawać wrażenie jakby stukało coś w zawieszeniu? bo jeśli tak to za 1,5 tyg dopiero rezerwuje sobie lewarek i sprawdzam :)
Printable View
Odgrzewam ... bo jakoś nie daje mi to spokoju...
zawieszenie sprawdzone-ok
Może mi tak stukać na którejś poduszce że będzie dawać wrażenie jakby stukało coś w zawieszeniu? bo jeśli tak to za 1,5 tyg dopiero rezerwuje sobie lewarek i sprawdzam :)
mi tez stuka podobne objawy jak u ciebie tyle ze ja mam jeszcze łożysko do wymiany i jak narazie to łożysko wszystko zagłusza...hehe...
A co do stukania to moim zdaniem u mnie to chyba przekładnia kierownicza;/ bo koncowki i drążki juz wymieniłem i dalej to samo;/ jeszcze mi ten lacznik stabilizatora niedaje spokoju ale az tak by waliło??;/
specjalistą może nie jestem ale wydaje mi się że stabilizator tak głośno nie daje...
Ja zobaczę jak będzie u mnie jak odbiorę autko, już w zawieszeniu wszystko co możliwe wymieniłem, oprócz wahaczy dolnych (2x sprawdzane i zero luzów). Jeżeli dalej będzie waliło to może być to związane jak pisze kolega wyżej z przekładnią kierowniczą. Być może drążek kierowniczy, albo co gorsze maglownica.
Zobaczymy, wypowiem się w środę jak będę miał bellę.
czekam na relacje... nie strasz maglownicą :|
U mnie stukanie ustało po wymianie opon na zimowe, tylko mi stukało równomiernie przy małej predkosci a nie ze na nierównej nawierzchni.
jak juz chcecie zeby ktos pomogl to napiszcie w jakich warunkach stuka tak jak FerraEnzo.
niektorzy dają trochę za mało info jak na pytanie przez internet! :)
Piszcie co się dzieje:
na prostych kolach?
na skręconych?
przy jezdzie ze stala predkoscią czy zmienną (przyspieszanie lub zwalnianie)?
przy ruszaniu?
na luzie?
przy gwałtownych przyspieszeniach i gwałtownym odpuszczeniach gazu?
nawierzchnia wyboista, dziurawa, czy płaska?
obciążenie czy bez?
koła skręcone na maxa - co sie dzieje?
szybkie skręty kierownicą - co slychać?
poruszac kołem jak auto stoi - są luzy?
poruszać na zwisiena boki - sa luzy? stuka?
jakpodniesiecie do gory tez poruszać elementami zawiechy (łaczniki itd, itd) - co stuka?, co się leje? gdzie wydobywa się smar?
co jest zaolejone?
to tak w skrócie.
to samo zrobi diagnosta
Odebrałem dzisiaj bellę i jestem w szoku :) Po wymianie gum stabilizatora, łączników stabilizatora, i końcówek drążka kierowniczego i oczywiście ustawieniu zbieżności, moja Włoszka przestała stukać/pukać :D Jeździ się teraz jak nowym autkiem salonowym, życzę Ci abyś też doznał takiej przyjemności ;)