to może sprawdź mocowania tłumików bo może one wydają te stuki :mrgreen:Cytat:
Napisał rekwir
Printable View
to może sprawdź mocowania tłumików bo może one wydają te stuki :mrgreen:Cytat:
Napisał rekwir
Niby tak , ale u mnie też przegub zmieniony to primo , a duo to to , że to nie brzmi jak stukanie przegubu , a trio to to , że nie stuka przy małych prędkościach obrotowych , tylko przy dużych - przegub jak jest wys.rany to stuka zawsze przy maksymalnym skręcie , i to zazwyczaj w dwie strony , a nie jak skręcisz tylko w jedną i tu w dodatku nie dużo. Jeszcze nie widziałem przegubu , który by wydawał taki odgłos i to przy małym skręcie i dużej prędkości. No i na końcu - to nie jest charakterystyczne grzechotanie przegubu tylko taki stukot jakbyś wjechal na tarkę , która jest nakładana na białe linie przy poboczu.Cytat:
Napisał J@rek
No i twoje określenie , że gdyby wyło to byłby to mechanizm różnicwoy z tyłu jest mocno nie trafione ;). Bo mogłoby to być (tak na szybko liczone) 6 innych rzeczy (a pewnie i więcej , ale wykończony jestem i nie che mi się myśleć)
wiecie co nagram wam to i bedziecie sami slyszec to chyba bedzie najlepiej jestem zielony poorstu juz
a moze ktos kto wymienial przeguby nie włozył w ktorys smaru?! i nawet nowy sie szybko posypie.
jest wszystko zasmarowane ze tak powiem
No cóż, znam temat z autopsji.Cytat:
Napisał Zun
Napęd na 4 koła, mocno skręcone koła. Wycie z tyły - mechanizm różnicowy. Częsta przyczyna - źle dobrany olej przekładniowy.
Lekarstwo - spuścić olej, zalać odpowiednim olejem,rozgrzać mechanizm,spuścić olej,zalać ponownie odpowiednim.
Może by tak , ale może wiele innych rzeczy powodowa ten sam efekt ;) . Poczynając od łożyska na ataku , idąc przez nadmierne luzy na elementach dyferencjału kończąc na łożyskowaniu wyjścia na półośki (nie wiem jak to jest rozwiązane we włoszczyźnie w tym miejscu). A wycie może byc spowodowane nawet problemem z mechanizmem centralnym (ma on jakąś szpere w tych modelach ?). No pomijając już sprawe taką , że gdy skręcasz to obciążasz po stronie przekątnej od skręconego koła z przodu na zewnątrz koło tylnie , i jeśli tam jest łożysko zmęczone to wycie jak najbardziej się pojawiCytat:
Napisał J@rek
pozdrawiam
Założyłem nowy temat - Półoś - ciekawostka.
ok a wiec wrocilem z wojaży po swiecie zrobilem ponad 1000km ze stukami i w weekend jak znajde chwile wyciagam skrzynie biegow i posprawdzam lozyska
Gdzie ten topic ? Nie moge znaleść ??Cytat:
Napisał Ferrari-1