-
Osobiście nie polecam mycia silnika bez uprzedniego zabezpieczenia wszystkich urządzeń elektrycznych, przekaźników etc... Piszecie koledze, że wszystko ok i że można myć, ale jak się poczujecie, jak po umyciu jego alternator trafi szlak a rozrusznik nie będzie kręcił etc. bo coś tam się zalało...??!!?? Więc pamiętajcie, że temat mycia silnika niech każdy sobie sam przemyśli i nie doradza innym! :)
Gdybym miał kanał na Twoim miejscu zająłbym się tą podłogą za wczasu, nim zacznie ją zjadać po 2 zimach :)
-
Odkąd pamiętam po myciu silnika nic sie nie działo ;)
ale ok, pozostawiam pod swoją ocene :)
-
będę mył jutro silnik kupiłem już na ORLENIE Plak "Czysty Silnik" zakryję do mycia tylko torebką foliową AKU i alternator aby nic sie nie stało a na reszte idzie Plak i woda z węża ogrodowego, bo myjką sie boje o duże ciśnienie ^^
---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 10:14 ----------
A ja mam teraz inne pytanie czy takie fotele z tylnia kanapą mógłbym założyc do mojej Alfa Romeo 145 1,4 BOXER 1995r. Interesuje mnie to ze względu na to że mój fotel kierowcy jest rozwalony i przechyla się w jedną stronę a dokładnie jak siedżę to w prawo no i wolał bym kupic jakis komplecik taki jak ten ^^ a jak nie to będę zmuszony kupic jakiś fotel sportowy kubełkowy.
http://allegro.pl/alfa-romeo-145-146...888167483.html