Też mam Akron coś tam, już jakiś rok. Na razie ok.
Printable View
Też mam Akron coś tam, już jakiś rok. Na razie ok.
Jestem pod wrażeniem różnic w cenach wymiany linek :) ASO Gdańsk 470 zł, ASO Gdynia 280 zł :)
Same linki natomiast 207 zł/szt.
Czy ktoś jeszcze poleca linki Akron Malo? Zastanawiam się nad nimi lub ASO...
Ja zakładałem w tym sezonie Akron Malo. Kupiłem na allegro za 140zł za komplet. Linka jak linka, nie mam porównania z innymi. Wykonanie dobre, sprawia pozytywne wrażenie.
A przed ich założeniem profilaktycznie i do jednej i do drugiej, strzykawką wcisnąłem smaru, tak raczej więcej niż mniej :D A samą końcówkę, pod gumką potraktowałem smarem litowym (ten niebieski). Zima jaka jest, widzi każdy, ale póki co nic nie przymarzło.
Wymiana może kosztować sporo bo trzeba wyciągać tylną kanapę, rozbierać podłokietnik, podnosić przednie fotele. Dużo zabawy. Tak przynajmniej mechanik twierdził i wziął za wszystko 180zł.
Panowie i może też Panie
Potrzebuję pomocy.
Nie wiem co się stało ale u mnie ręczny praktycznie nie istnieje. Zaciąga się dźwignią normalnie ale nie trzyma mocno tylko delikatniutko. Linki miałem wymieniane 2 lata temu. Pracują według mechanika, który je montował kiedyś i teraz sprawdzał, normalnie. Tylko nie mocno!!! Nie ma luzu pod dźwignią ręczny podnosi się swobodnie z oporem ale nie luźno. Nie mam więc pojęcia co się wydarzyło???? Czy jeszcze raz mam wymieniać te linki czy co??? Dodam, że mechanik sprawdził zaciski i prowadnice przesmarował. Wszystko jako hamulec nożny działa OK tylko nie wystarczająco mocno ręczny.
Proszę o wasze opinie i pomoc w tej sprawie.
Pozdrawaim
Na ile zabkow zaciagasz dzwignie? W jakim stanie klocki i tarcze?
Wiem gdzie kupisz po 15zł
Priv
Kolega z forum kupował zaczepy w komplecie z linką w jednym opakowaniu. Mowa oczywiście o zamienniku.