http://moto.allegro.pl/item350254126...6i_1967r_.html
znam właściciela... ma ok 100 oldtimerów ...ale nigdy nie był na spocie , zlocie... na forum nie pisuje...
Printable View
http://moto.allegro.pl/item350254126...6i_1967r_.html
znam właściciela... ma ok 100 oldtimerów ...ale nigdy nie był na spocie , zlocie... na forum nie pisuje...
wlasnie dlatego, wazne zeby kupujacy wiedzial jak dziala nasz "system". zawsze lepiej sprawdzic wlasciciela czytajac te 101 postow lub wypytujac innych uzytkownikow na forum niz wiedziec o nim tylko tyle jak wyglada. bobryt pisal, ze sprzedajacy musi na allegro wstawic link do tematu na forum, wlasnie po to zeby kupujacy wiedzial na jakich zasadach ktos mogl uzyc tytulu "polecane przez alfaholicy.org"Cytat:
Napisał mrutyna
ale my tu nie robimy plebiscytu kto jest wiekszym alfista, tylko chcemy strona ulatwic kupno/sprzedaz.Cytat:
Napisał obserwator737
a co do szablonu - podejmnie sie ktos? :)
to chłopacy to ja wam napisze o 155 które chce sprzedać a Wy mi powiedzcie czy się pod tym podpiszecie
Alfa 155 prezentowana dawno już temu w dziale nasze belle , może zacznę od minusów
- blacharka: z tyłu na klapie i błotniku lekkie wgniecenie , przedni błotnik przetarcie kwestia kosmetyczna ja tego nie robiłem bardziej z braku czasu bo np. błotnik leży już od dawna w garażu
- zawiecha otóz jest zjechana trzeba zmienić amorki i przeguby zewnętrzne
to tyle z minusów innych nie znajdziecie
serducho chodzi jak marzenie trącenie chodzi elektrycznie wszystko sprawne mechanicznie również oczywiście bywały usterki możecie poczytać o nich na forum jednak były one dopieszczane :
wyposarzenie to jasny welur klima automatyczna elektryczne szyby rocznik 93 około 150 tys. dokładnie nie pamiętam co do kilometra przebieg jak najbardziej oryginalny jestem drugim właściecielem sprawodzany chyba 2,5 roku temu z Turynu od mojej ciotki :
Cena (ze względu na moje minusy) 3 tys. 700 do małej negocjacji wolałbym oddać komuś z forum.
nikt sie nie podpisuje, mozesz co najwyzej wziac udzial w "akcji" aukcje polecane przez alfaholicy.org :mrgreen:
moment moment
Tuti nic nie mówiłem żeby dawać link na forum
Akcje chciałem zrobić poprostu by wyróżnić nasze Alfy, którymi poniekąd handlujemy. Ot taki dodatek do aukcji, mówiący tyle o Alfie ile naklejka na szybie.
Temat za bardzo sie jak dla mnei rozwinął, bo co niektórzy traktują to jako poważne przedsiewzięcie.
Troche zaczynam żałować że użyłem słów POLECANA czy wczesniej REKOMENDOWANA.
Chyba wystarczyło by "Auto pod opieką społeczności www.alfaholicy.org" o to by wystarczyło.
Ja jestem za prostymi zasadami, żadnych utrudnień!
ja bym mógł to zrobic ale dopiero w przyszłym tygodniu. Mogę pokazać kilka opcji i wybierzemy jedną :D :)Cytat:
Napisał Tuti
też tak uważam, ale nic za darmo :DCytat:
Napisał bobryt
myślę że REKOMENDOWANA to bardziej trafne słowo, można by jeszcze, "kierowca tego pojazdu należy do społeczności alfaholicy.org"Cytat:
Napisał bobryt
to ja uważam że co do tego nie potrzeba żadnego regulaminu jeśli jesteś użytkownikiem forum jesteś zalogowany możesz to dopisać w swojej aukcji.Cytat:
Napisał bobryt
mysle ze to sluszny kierunek,a na forum znajduja sie osoby ktore niejako sa od samego poczatku istnienia tego klubu takie jak Pawel156 czy Korczu odemnie z poludnia a takze inni z centralnej i polnocnej Polski ktorych nie wymienilem za co przepraszam i mysle ze na spocie mozna by podejsc do takiej osoby i poprosic azeby zerknela na samochod a takze dac sie przejechac i napewno by poswiecil pare minut na rekomendacje taka czy inna i wtedy sprawa rozwiazana,moge sobie dopisac ze samochod jest polecany przez alfaholicy.org lub nieCytat:
Napisał Tuti
pomysl jest super :D
co do warunkow, to powinny byc bardziej "luzne"
jesli ktos chce sprzedac auto, jest zarejestrowany na forum, to przeciez zawsze mozna sie dogadac :wink:
maly spocik lokalny, przyjezdza pare osob, ogladaja auto, krotka przejazdzka, narada, wizyta w ASO i wszytko jasne :mrgreen:
gdybym teraz mial kupwac alfe to na pewno kupilbym od kogos z forum, zawsze to zmniejszenie ryzyka do minimum ze sie trafi na jakis "zlom" (o ile alfe mozna nazwac zlomem :evil: )
w sumie to trudny temat ciezko polecac cos czego na oczy sie nie widzialo .ale zawsze mozna po obejzeniu /sprawdzeniu/ alfy poczytac posty danego usera .obejzec zdjecia i posluchac opini innych userow.jak ktos opisuje na forum co tam alfie dolega albo jaka miala przygode /jak opisal marcin/ latwiej jest wyrobic sobie zdanie o wlascicielu i jego samochodzie.