Otóż to, dzieje się to za wcześnie, np. w Peugeotach dzieje się to dopiero w momencie zadziałania ABS-u.
Printable View
Otóż to, dzieje się to za wcześnie, np. w Peugeotach dzieje się to dopiero w momencie zadziałania ABS-u.
ja tez mam belle z 2007 i tez nie mrugaja chyba, ze to z wiekszej predkosci dziala
06/2007 ani domykania szyb ani swiatel przy hamowaniu :)
A moim zdaniem jest to w odpowiednim momencie, przy dynamicznym hamowaniu bez blokady kół jeszcze. Postawcie się na miejscu jadącego za Wami, reakcja jest zawsze opóźniona. A reakcja na awaryjne jest naprawdę wielka, kiedyś mrugnąłem "awaryjnymi" na autobanie innej alfie i niezłego zamieszania zrobiłem, wszyscy za mną hamowali. To był ostatni raz kiedy zrobiłem takie pozdrowienie. A moja Bella jest po lifcie, niestety nie mam zamykania szyb i najbardziej mi brakuje otwierania klapy bagażnika ze środka.
Może to nie na miejscu komentarz ale widziałem, że Porsche 911 przy hamowaniu nie mruga awaryjnymi tylko pulsuje światłami STOP. Fajny widok i bajer.
Mam pytanie, da się to jakoś wyłączyć? U mnie strasznie czule to działa. Praktycznie każde dosłownie lekko mocniejsze hamowanie ze 130-140 i awaryjne mrygają. Jakieś wyprzedzanie i hamowanie i zawsze się włączają.
Kacperr podepnij po fes/mes i zobacz jak wygląda wykres prędkości ze wszystkich czujników ABS. U mnie też co chwile miga a z ABS mam taki wykres.
Załącznik 148963
Prawdopodobnie wadliwa piasta albo czujnik ale nie mam teraz czasu się tym teraz zajmować
Byłem niedawno swoją na torze, troche się pobawić. Takie mi to wielkie Ti że na torze mruga jak opętane... tragedia.
To ja kurde od kwietnia tylko raz to mialem u siebie
Moze hamuje jak łajza abo co :p