-
Witam wszystkich, kupiłem wczoraj Alfę 159 i mam taki sam problem jak moi przedmówcy, czyli nie działają mi przyciski na kierownicy z ikonką telefonu i ten po przeciwnej stronie na tym samym przycisku, port USB w schowku również nie działa (nic nie reaguje jak wpinam pendrive'a - nawet dioda od zasilania pendrive), zastanawiałem się czy w ogóle w wyposażeniu mojego auta jest B&M ale sprawdzając po nr VIN okazuje się że w wyposażeniu mojego nowego auta powinien być B&M dlatego wyciągnąłem radio i był tam podpięty moduł B&M (wyglądał jak nowy). Licznik kilometrów cały czas miga. Odpinałem akumulator (tylko klemę z minusem) na jakieś 20 minut i po podpięciu nic się nie poprawiło. Rozwiązaliście może ten problem? (prv87 u Ciebie występował tylko problem z guzikami na kierownicy czy wszystkie te co opisałem wyżej?)
-
u mnie tylko przyciski nie działały. Piszesz że miga Ci przebieg - a termometr i elektryczne szyby działają ?
-
Tak, miga tylko sama wartość przejechanych kilometrów (przebieg samochodu), zegar i termometr działa normalnie i nic więcej nie miga, szyby elektryczne też działają. Tylko nie działają wspomniane przyciski, B&M, USB, nie działa również regulator wysokości świateł, tak to wszystko jest raczej sprawne w tym aucie.
-
Kto mi powie jaka ma byc kostka w radiu jaki kolor oryginalna ze bylo to steroweanie w kierownicy? Albo ma ktos moze zdjecia tylu radia kto ma sterowanie w kierownicy? Bo kurde juz nie wiem co sie z tym dzieje...
-
Witam, Panowie czy ktoś ma miał podobnym problem z Blue&me który wyświetla mi tylko numery telefonów a nie nazwę kontaktu? Oraz nie wiem jak aktywować funkcję czytania wiadomości?
Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4
-
Wg instrukcji obsługi funkcja czytania wiadomości nie działa ze wszystkimi telefonami, z moim Samsungiem Galaxy S3 niestety nie współpracuje. Być może podobnie jest z wyświetlaniem nazw kontaktów. Możesz jeszcze spróbować usunąć dane telefonu w opcjach blue&me i sparować je ponownie, telefon powinien spytać czy blue&me ma mieć dostęp do książki telefonicznej.
-
Tak też zrobiłem. Ma dostęp do książki i co dziwne przy kilku kontaktach działa to poprawnie czyli widzę kto do mnie dzwoni. Przy wybieraniu głosowym też pokazuje imię osoby do której dzwonię. A przy
przychodzących połączeniach tylko numer jest wyświetlany :-/. Telefon Sony Xperia T
Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4
-
Drodzy Państwo mam problem z moją Alfą 159 SW a mianowicie z modułem Blue&me.
Moduł i cały system działały super aż tu nagle podczas zapalania samochodu system nie wstaje oraz przebieg miga. Radio gra tylko z płyt i tunera a USB oraz połączenie bluetooth milczą.
Najpierw próbowałem samochodzik przeosiować. W tym czasie węzeł oznaczony jako Blue&me widniał na liście węzłów z problemami połączenia. Niestety po osiowaniu węzeł całkowicie zniknął - jedynym pozytywem było ustanie migania licznika przebiegu. O dziwo telefon nadal wykrywał moduł B&M po bluetooth ale nie było możliwości się z nim połączyć.
Próbowałem też aktualizować system wieloma pamięciami USB - program ze strony USB wykrywał wersję centralki, lecz instalacja nie postępowała.
Po wielu bojach wstępnie się poddałem bo nie wiem co robić.
Mój nr centralki to 50505921 - pomocy:confused:
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
-
Chyba pozostaje wymiana modułu albo alfa domaga się lepszego audio
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
I w tym cały szkopuł - ASO wyceniło centralkę na niebagatelną kwotę 1400 zł i jeszcze rozglądam się za używką.
Co do lepszego audio to też trzeba przynajmniej 2tys wyłożyć, żeby było to sensowne ale nie chcę ingerować w systemy samochodu bo fabryczny B&M bardzo mi się podobał i wspaniale się go użytkowało:)