-
jak Łukasz pisze 155 to nie jest za bardzo skomplikowane auto ale jak ktoś nie miał z nim styczności to kupi padline i na starcie do wymiany:
zawiecha przód;
regeneracja wahaczy tył;
regeneracja hamulców;
przewody hamulcowe na tylnej belce na 100% korozja, przód gumowe sparciałe;
pewnie jakiś łożysko, przegub, amortyzator,
po 150 kkm trzeba myśleć o sprzęgle a tam jest hydrauliczne więc nie wyczujesz różnicy czy się kończy czy nie,
jak nie jeb... młotkiem i nie wbijesz śrubokręta w newralgiczne miejsca w podwoziu to się później okaże, że podłogi już nie ma,
wycieki ze skrzyni i silnika;
termostat jak nie ruszany na 100% do wymiany, to samo chłodnica,
przewody zapłonowe, świece,
no i najważniejsze stan silnika - sprężanie w cylindrach poniżej 10 no powiedzmy 9 (bo jak równe wszędzie to auto jeszcze pojeździ) to już lipa.
I pewnie jeszcze dużo więcej o czym zapomniałem.
Nadal chcesz 17 letnie auto?
-
Rafał to co napisałeś zostało u mnie wymienione prócz gumowych przewodów hamulcowych i tylnych wahaczy co dopadnie mnie już nie długo więc potwierdzam słowa Twe:)
-
No zestaw startowy idealnie opisany:)
U mnie było to samo oprócz przewodów stalowych i gumowych, wahaczy tył i amorków.
A już powinienem też robić sprzęgło ale musi dojeździć te kilka kkm.
-
Całe szczęście ceny tych części nie są niebotycznie drogie.
-
Większość z nas jest pewnie po takim pakiecie, ja na pewno (po za blacharką ale zabezpieczenie antykorozyjne pochłonęło też dużo czasu) :D
Jeszcze do kolegi darek2116.
Pozostaje jeszcze kwestia jakości części. Ogólnie auto przejedzie te 15 lat na fabrycznych podzespołach ale na częściach wymienionych teraz już nie koniecznie. Niestety jest straszny chłam w sklepach, części typowo 'na sprzedaż auta' i jak sam nie pobiegasz i nie skompletujesz sobie to będziesz co chwile wymieniał po kilka razy.
-
Hehe!świetny pakiet startowy-ten sam mam juz w 156...
no moze bez kilku szczegółów ale w 155 jak sprawdzalem ceny części dobrej jakości są w tym wypadku dostępne i w nie wielkich sumach mozna sie zmiescic
Jak blacharka jest ok to mozna cos pomyslec o silniku ewentualnie ale mam nadzieje na zakup auta nie do kapitalnego remontu:D
Dam ogłoszenie w BAZAR ze kupie i moze sie trafi cos fajnego od nas z forum
Dziekuje panowie za wszystkie rady
-
Trochę się spóźniłeś bo była na prawdę ładna buda na handel z której mam błotniki. Teraz już rozebrana do golasa i sprzedana a wcześniej wystarczyło by tylko układ napędowy włożyć.
-
Wersja formula?czy silverstone czym powinna sie charakteryzowac dokladnie?
-
środek z q4;
trzy kolory: czerwony, czarny, srebrny;
chłodnica oleju;
chyba silnik 129 KM ale pewny nie jestem bo w eperze nie sprawdzałem;
lotka na pokrywie bagażnika;
skórzana kiera i gałka;
twardsze sprężyny (ale nie krótsze - sprawdziłem z wersją super)
wersja tylko przed liftem;
niebieskie szyby;
klimatronik (bywały bez);
abs;
-
To chyba tak chce:D
Silnik widze 1.8 wlasnie w wiekszosci
ciezko to dostac i raczej do odbudowy