gratulacje...szkoda jednak bo mógł podpiąć się pod AM/ są tacy co słuchają radia :)/ , a wtedy zrobiłbyś zdjęcie dla innych w którym miejscu pod lutować sygnał .
Printable View
gratulacje...szkoda jednak bo mógł podpiąć się pod AM/ są tacy co słuchają radia :)/ , a wtedy zrobiłbyś zdjęcie dla innych w którym miejscu pod lutować sygnał .
cos nie gralo z podlaczeniem pod AM, ale wystarczy zrobic przelacznik i bedzie rowniez radio.
poza tym mam jeszcze radio z internetu, zero zaklocen i wszystkie stacje jakie sobie wymysle :]
polaczenie przez edge w zupelnosci wystarczy
edit:
dadam jeszcze ze taka konfiguracja spisuje sie genialnie jako zestaw glosnomowiacy! iphone4 trzymany kolo kierownicy zbiera dzwiek nawet z tynej kanapy i wcale nie trzeba krzyczec. Eliminuje szumy, poglos..... po prostu rewelacja
a loudnes działa ? chyba tez nie skoro korektor jest pominiety
zgadza sie LOUD nie dziala, ale wlasciwie nie widze potrzeby, juz na ust 48-50 szarpie glosnikami
szarpac to sobie moze .... bez tej funkcjo nie wiadomo jak glosno dasz dzwiek jest plaski jak deska :) dziekuje za takie line in lepiej wejsc przez zmieniarkee albo dalej kombinowac bo
nie mozna zawsze jezdzic na 50 :) cos o tym wiem bo mam 12 głosnikowy zestaw audio w swoim samochodzie tam jest regulacja do 30 i na tym progu serce przestaje bic :) a dzwiek jest czysciutki
bez tej funkcji dziwiek jest plaski w nizszych zakresach glosnosci bo wzmacniacz podbija dzwiek liniowo a funkcja loudnes w mniejszysz zakresach samoistnie modyfukuje sygnał co zwieksza cisnienie akustyczne przekladajac sie na pelniejszy dzwiek
funkcja loudnes ustepuje w miare zwiekszania glosnosci ale jej korektor i tak po wlaczeniu . wylaczeniu zmienia charakterystyke sygnalu wejscia
podsumowujac :
dzwiek jest płaski w niskich wartosciach
dziek jest nie pełny przy wysokich wartosciach
przez zmieniarke nie wejdziesz bo mam radio wersje 3.23, poza tym nie wiem o co ci chodzi z tym jezdzeniem caly czas na 50????
uwierz mi ze dzwiek ma odpowiednia glebie, sam bylem do tego BARDZO sceptycznie nastawiony, ale przeszlo to moje oczekiwania i mowie tu jakosci dzwieku. Choc zawsze moze byc ze jestem gluchy :D
Poza tym nie powiedzalem ze to idealny sposob, tylko ze sie da.
---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 18:33 ----------
@szajbus0
okazuje sie ze LOUD jak najbardziej dziala, wczoraj w ferworze pozytywnych emocji jakos zle sprawdzilem. :D
jak dziala to ok :) ale zauwazyles roznice z i bez loud ? :)
tak, roznica jest zauwazalna :)
caly czas bylo włączone, wiec dzwiek nie wydawal mi sie "plaski" ale gdy wyłącze to tak jak pisales, moze byc na 50 ale i tak nie ma "głębi"
no niesety mialem radio w lagunie II philipsa i myslalem ze oszaleje bo otaczało mnie stado komórek :) taki wlasnie dziwiek byl bez loudnesa to byl 1 powod czemu sprzedalem lale :P
szajbus0 ..trochę nie słusznie moim zdaniem jedziesz po koledze sir_ice. Pokazał że można / jest taka opcja / i się z nami podzielił tą informacją . Jeśli koniecznie potrzebujesz podbicia niskich częstotliwości to możesz to zrobić w tym urządzeniu z którego będziesz odtwarzał dźwięk.Sam wspomniałeś że wzmacniacz działa liniowo.Kolega sir_ ice niech zrobi jeszcze raz zdjęcie na którym jest wyraźnie widoczne miejsce podpięcia a ja postaram się na schemacie znaleźć czy czasem można obejść to blokowanie loud .