Potwierdzam moja 2.0 pali 10.5 l LPG/100 km. Na trasie kraków - szczytno i spowrotem zeszła do 9.5l - mocno dopakowana, głównie w okolicach 120 km/h.
Printable View
Potwierdzam moja 2.0 pali 10.5 l LPG/100 km. Na trasie kraków - szczytno i spowrotem zeszła do 9.5l - mocno dopakowana, głównie w okolicach 120 km/h.
moja na trosie spala 8 w w miescie 11-12 jak ja jezdze a nawet 15 jak ja krece... jak moja zona w miesci ejezdzi wychodzi okolo 10 ale to juz jazda ponizej 2000 obr a to dla panewek zle podobno... aha teraz spalanie wzroslo o okolo 3litry lub wiecej przewody ktore ida do pompy plaiwa maja usczelki ktore mi sprcialy i ucieka paliwo ..czekam na nie i wymioenie .. aha co do wieczniosci silnikow p w ts zawsze ma byc olej na maxa i lancoch napiety...
Koledzy, a co powiecie o silniku 2.5 TD ? Mogiła ?
Bez przesady. To jest bardzo okej silnik, który wymaga terminowej obsługi serwisowej. I dużej kultury technicznej. A, że u nas z tym kiepsko to potem ratowanie takiego cuda zjada trochę kasy. Ale moim zdaniem warto. Oczywiście jeżeli wcześniej z jakiegoś niezrozumiałego powodu zrezygnowałeś z V6:D
mam już jedno V6 :D powód czysto ekonomiczny... i w końcu potrzebuję większego samochodu niż GTV. A jak wezmę 3.0 i wrzucę gaz to będą mi się koszmary śniły po nocach.
no ok, ale cuba blizej mi do dobrego gazu niz do parkinsona i kle kle kle;)
no tak ale mam wybór, albo 1.4 i szukać 33/145 albo majestatyczna 164 :D
przeszukalem prawie cały dzial i nie znalazłem (albo mi gdzieś umnął) temat gazu w 164 TS....
planuje tak ą kupić i pewnei sam będę musiał ją zagazować.... pytanie jaka instalacja II gen czy sekwencja..... mówię o silniku 2.0 Twin Spark ! ktoś ma doświadczenia z 2 gen w ts 8v ?? jeden "gazownik" - użytkownik tego forum poleca, ale chcialbym poznać opinie uzytkowników tych instalacji w 8v.
miałem pierwszą generację nawet;p często trzeba było nią kręcić ale problemów nie miałem.
20 tysiecy kilometrów od lutego. IV generacja Lovato. Spalanie przy prędkościach od 90 do 110 km/h na autostradzie, to ok 8,5 l lpg.
Zużycie oleju takie, jak przed montażem istalacji. Silnik OK.