To zależy jakim komfortem podróży się zadowalasz:D Bo jak na 15" i oponie na profilu 60 nawet przejazdu kolejowego nie czujesz ani kolein tak na 17" i oponie 215/45 jest już sztywniej i na koleinach już pływamy:)....Co się dzieje na większych felach i mniejszym profilu...??? Niewiem ale sam chce się przekonać bo dla mnie 17 to mało ( nawet przy -40mm ) a czy będę przekraczał magiczną bariere 50km/h po miescie....lelo mnie to...dla mnie fura musi się prezentować...Jakbym patrzał na komfort tylko to bym jezdził na zawieszce seryjnej i stalówkach okutych w balony....Zjechało mnie już pare osób za moje wizje...ale to moje wizje i absolutnie nikogo nie zmuszam.....Tyle,że gwintowane zawieszenie nie tylko do rajdówek jest i fele na parapetach szerszych niż ławki w parku więc....wszystko zależy od twoich potrzeb i inwencji twórczych:P
- - - Updated - - -
Proxim fakt ale patrząc na ogół to kupno Alfy to już powinien być swiadomy wybór bo przeca my wiemy ,że zawiecho podchodzi już pod Maybacha:P....Ja tam i na używkach pojeżdze a dziś ogarniałem alledrogo i 18" 6-7mm idzie wychaczyć w podobnych cenach do 17....Ale zgodze się ,że nowe to inny temat...