-
Cytat:
nowy w ASO to 3000zł
:crazy_pilot:Dobre. :D Dołączę do mojej top listy kluczyka za 1400 i turbiny za 8000.
Te tuleje wyglądają na mosiężne, nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że będą zatopione w plastiku (jakieś wypustki/wcięcia, żeby się nie obracały). Z tym może być ciężko.
-
a moze tak. rozwiercic i przegwintowac na ciut inny rozmiar lub ewentualnie wrecic mufki i w nei nowa srube? ps a z tylu co do nakretki kaby taka tylko o mniejszej szerokosci? tak z 3 mm?
-
Nie wiem czy jest sens tak eksperymentować, chodzi o to, żeby cały układ był szczelny. Jeśli zaniósł bym kolektor do specjalisty tokarza/ślusarza co on by zrobił? Trudno zdemontować kolektor? Jak widzę na nim te głupie opaski których nigdy nie mogę ponownie zapiąć to już mnie bierze.
-
Nie dasz rady jej naciąć wgłąb? Przydałby się Dremel, jakimś małym frezem można zrobić nacięcie pod płaski śrubokręt, tylko głębokie żeby było.
Te opaski jakoś tam się da założyć, jak je uszkodzisz możesz takie dokupić, a jak nie takie, to skręcane i też będzie dobrze.
-
Nie mam ani nawet nie znam narzędzia, którym dało by się naciąć tą schowaną śrubę. Dzwoniłem dzisiaj po warsztatach i mówili, że jeśli dostarczę kolektor to zobaczą co da się zrobić.