Jeszcze troche to niektorzy beda chcieli czojnik kiedy dywaniki pod nogami beda wystarczajaco brodne ,........:)
Printable View
Jeszcze troche to niektorzy beda chcieli czojnik kiedy dywaniki pod nogami beda wystarczajaco brodne ,........:)
a w 159 ostatnio jak uzupełaniałem zbiorniczek spryskiwaczy to bańka 5 litrowa weszła i jeszcze mogłem lać, także zbiornik też pokaźnych rozmiarów...
---------- Post added at 08:09 ---------- Previous post was at 08:07 ----------
Ale ogólnie to podgrzewane dysze by się bardziej przydaly, gdyż możesz mieć full zbiorniczek a i tak nie bedziesz go mógł użyć...
jest mała różnica :
dywaniki i ich stan widzisz gołym okiem bez gimnastyki
poziom płynu do sprysk. w zbiorniczku już gorzej
a sytuacja na drodze przy skończonym płynie jest o wiele gorsza od sytuacja w której to uznamy że poziom zabrudzenia dywaników osiągnął poziom max
:lol:
---------- Post added at 09:11 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
krisvanmoto - a to wy nie macie grzanych dysz w 159 ? bo jo mom we gyty :lol:
to teraz jeszcze jedno pytanie - czy ktoś wie może czy jest możliwość zdiagnozowania tego czujnika za pomocą FESa lub innego programu? Bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie w FESie
Ja to instrukcji od mojej Alfy to na oczy nie widziałem. Pamiętam jak miałem B5 to chyba 3 wchodziła i koniec.
---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Tu w UK to płyn do spryskiwaczy do -10 może i kupisz, ale czasami potrafi i zamarznąć przy wyższych temp. Pamiętam jak kiedyś robiłem dosyć sporą trasę to musiałem się zatrzymywać na parkingu żeby śniegiem szybę umyć. Ja wiem, że to jest włoszka, ale skoro chcą ją sprzedawać wszędzie to muszą ją do cięższych warunków przygotować...
Odgrzewam temat - czy ktoś dołożył sobie w końcu taki czujnik? Dużo z tym roboty?