No ja się już powoli zbliżam do tego :)
Printable View
No ja się już powoli zbliżam do tego :)
W moim przypadku to będzie głębień granatu, ale pewnie masz rację :) Szwagra muszę zarazić tym, to się żona nie będzie śmiała że tylko ja taki głupi ;) Już wiem co nas urodziny dostanie :))
Dobrze jeszcze pamiętać jak już zainwestowaliście w dobry wosk macie do tego cliner glinke i inne bajery auto macie już umyte i wywoskowane to należało
by do tego dobrać odpowiedni szampon który bedzie miał odpowiednie PH tak w okolicach 7-8 bo jak będzie miał w okolicach 14 lub sporo więcej to poprostu zmyje wam ten wosk z samochodu , to samo tyczy się aktywnej piany a reszty nauczycie się z czasem :)
Bo chyba niektórzy tak to zrozumieli.
Dzięki za info o tym PH. Teraz mam pianę o PH 13, więc póki co będę używał karcherowskiego rm555 do czasu wyposażenia się w coś delikatniejszego.
koledzy czy ktokolwiek z okolic Czestochowy korzystał z uslug firmy CARDAM mieszczacej sie w Kozieglowach , firma zajmuje sie renowacja samochodow czyli polerka , wnetrze itd . ..... jesli nie to moze polecicie cos z moich okolic ? Podziekowal :)
Glina to podstawa jak się chce doprowadzić czarny lakier do perfekcji...oczywiście po dobry -ręcznym myciu!Po tym wosk i można jeździć.Taki zestaw na początek + lektura na kosmetykaaut.pl i wszystko jasne.Załącznik 68187
Przetestowałem zestaw do mycia z glinką, cleanerem i Duragloss Track Claw Racing Polish, po czym śmiało stwierdzam, że efekt po zastosowaniu tego wosku jest bardzo dobry. Wosk łatwo się nakłada, a po polerce pod każdym kątem blacha świeci się jak psu jajka na wiosnę :cool: Szampon do tej pory Sonax (ten bez wycierania, świetna sprawa jak ktoś ma niezbyt "twardą" wodę), przy okazji wosku zakupiłem jakiś też od Duragloss. Zobaczymy czy warty uwagi :)