Pamietajcie że często są zamienione wtyczki na czujnikach ciśnienia i temperatury oleju stąd brak wskazań nz wskażniku temperatury oleju
Printable View
Pamietajcie że często są zamienione wtyczki na czujnikach ciśnienia i temperatury oleju stąd brak wskazań nz wskażniku temperatury oleju
Ale to wtedy i ciśnienia by nie było chyba... U mnie wskazówka od ciśnienia pracuje normalnie.
W sumie to możliwe, bo zegar przestał działać po złożeniu silnika :) Dzięki!
- - - Updated - - -
Tak się zacząłem zastanawiać co znaczyło to podskoczenie temp. na 60 :)
U mnie nie działa czujnik temperatury oleju, czujnik ciśnienia oleju i czujnik temaperatury wody.
Mam już kupiony czujnik ciśnienia oleju ale nie znalazłem czujnika temaperatury oleju a od temp. wody są dwa modele i nie wiem który wziąć (w sklepie też nie wiedzą) :|
Tak podsumowując...świeci mi kontrolka od smarowania na panelu środkowym ( od czasu remontu silnika w Pol-Carze, poprzedniemu właścicielowi powiedzieli że tak ma byc i koniec) brak wskazań temperatury oleju, pozostałe wskazania wszystko OK i tu ciekawostka w podstawie filtra oleju mam tylko jeden czujnik, obok niego jest wkręcona zaślepka a w pobliżu nigdzie nie wiszą żadne zbędne kable. Więc pytanie czy brak tego czujnika może mieć wpływ na brak wskazań temperatury i świecącą kontrolkę? Czy mając dość blade pojęcie o elektryce samochodowej dam radę znaleźć kable do tego czujnika? Czy po prostu lepiej to zostawić i nie pchać łap gdzie nie trzeba?
Po cos ta kontrolkę zamontowano. Tak musi być kabelek pojedyńczy z wsuwką i czujnik temperatury wkręcony.Na panelu srodkowym to pali sie kontrolka stanu oleju(poziomu) nie wiem czy TSy 16V były wyposażone w taki czujnik ale chyba nie, trzeba wyjąć Chek panel i odłaczyc kontrolke stanu oleju, pewnie była wymieniana ze starego TSa dlatego jest aktywna