-
Hmm, ja mam to samo, ale jakoś nie bardzo się tym przejmuję - na pewno nie do tego stopnia aby kupować nowy podłokietnik. I tak myślę jakby tu podłączyć jakiś trójnik do zapalniczki tak aby nie zeszpecić wnętrza.
Co do odkrywania nowych funkcji, to kolega kiedyś odkrył w dużym fiacie piąty bieg - po trzech latach użytkowania :)
-
pewnie masz wyłamane bolczyki które trzymią plastiki na swoim miejscu jeśli rozkręcisz wszystko to możesz poratować się porzeźbieniem z jakichś blaszek lub klejenie ale lepiej dopaść podłokietnik w kiepskim stanie za grosze z dobrą zapalniczką
-
Czy aby dobrać się do tych bocznych śrub i zdemontować tunel środkowy, trzeba wyjmować fotele, bo taką teorię gdzieś tu przeczytałem ?
-
Ja odkręciłem bez problemu tzn bez zdejmowania foteli. Podnosisz na maxa i przesuwasz przód-tył.
A co do trójnika do zapalniczki - mam wszystko schowane pod tunelem (wlutowałem się w kable) w trójnik wpięte dwie ładowarki na mini i micro USB i wyprowadzone tylko wtyczki. Nie wygląda to źle :)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Junior
Jak doprowadzić zapalniczkę do "stanu" z powyższego zdjęcia? Zrodził mi się w głowie pomysł, aby obok gniazda zapalniczki zamontować na stałe port(y) USB, celem ładowania urządzeń elektronicznych. Podczas wyjazdu wakacyjnego 3 porty USB (jeden w schowku i dwa w gnieździe zapalniczki) okazały się nie wystarczające :)
Dokładnie coś takiego mi chodzi po głowie :)
Załącznik 64241
-
Witam. A jak Panowie zamontować w zapalniczce ta sprężynę która ogranicza wychylenie bez rozbierania tunelu. Może ktoś ma jakiś patent?
-
tam nie ma żadnej sprężyny ograniczającej wychylenie :)
-
:) może nie do końca dobrze się wyraziłem. Wymontowując zapalniczkę tak jak na w/w zamieszczonym zdjęciu (tylko zapalniczkę) odpiąłem sprzężne bez której zapalniczka jest "Luźna" tak jak by wisi tzn dzięki tej sprzeżynie zapalniczka po złożeniu zostaje schowana. :) Odpiąłem i teraz nie potrafię je znowu zamocować stąd moje pytanie o jakiś patent.
Pozdrawiam
-
Naszukałem się już trochę i nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Chcę w mojej Belli wyprowadzić zasilanie do CB radia, które docelowo będzie wciśnięte między fotel pasażera i tunel środkowy. Pomyślałem, że najlepiej byłoby podpiąć się do kabli idących do gniazda zapalniczki, jednak nijak nie potrafię rozebrać tunelu na tyle, żeby owe kable się odsłoniły. Dzisiaj, po pierwszej próbie, zdecydowałem, że muszę w końcu zasięgnąć pomocy na forum.
Odkręciłem otwierany podłokietnik (dwie śrubki torx), później w schowku klimatyzowanym, uprzednio wyjąwszy gumowe zaślepki na spodzie, odkręciłem kolejne trzy torxy. Niestety, wkład klimatyzowanego schowka nie chce wyjść- ma ochotę, ale tylko od strony tylnych nawiewów. Z przodu trzymany jest przez pionowy plastik, który zawiera pokrętło otwierające i zamykające dopływ zimnego powietrza do schowka. Nie mam pojęcia jak to ruszyć. Próbowałem na siłę wyciągać plastikowy wkład oraz podważać jakoś ten plastik z pokrętłem, ale niestety nic to nie dało. Bałem się, żeby niczego nie połamać.
Czy jest w ogóle możliwość dostania się do kabli zapalniczki w sposób opisywany przeze mnie, bez zdejmowania całego tunelu?
Brałem też pod uwagę wyjęcie samego gniazda zapalniczki, jednak również się nie udało. Siłą wyjść nie chce, a podważanie w środku też nie pomogło.
Liczę na jakieś sugestie ;-)
-
2 załącznik(i)
Daj spokój temu podłokietnikowi :)
Odkręcasz śrubki po bokach (nie zdejmujesz foteli, da się bez problemu) i wszystko idzie ładnie w górę. Kabelki od zapalniczki masz jak na dłoni:
Załącznik 73611
Załącznik 73612