Dalsze prace nad tematem doprowadziły po pewnych przemyśleniach do minimalizacji kosztów , sprzętu i złożoności układu.Zrezygnowałem z scalaków przełączających sygnał na rzecz ....przekaźników :). Doszedłem do wniosku że 70 procent elektroniki jest w naszych autach jeszcze na przekaźnikach.Ma to swoje wady ale i zalety.Miałem jeszcze jakieś płyty z opla/ ukł . komfortu / z fajnymi przekażniczkami więc to wykorzystałem.Łączny kosz nie przekroczył 100 pln a pewne efekty już widać.Całość teraz należy zabudować w fajną puchę i umieścić w schowku.Nawigacja nie ma możliwości wykorzystania wejścia aux / a nie chciałem za bardzo ingerować w nawigację / inaczej jak poprzez podłączenie zmieniarki.Pomysł zmieniarki mp3 za 400pln która nie wiadomo jak będzie działała był bez sensu..więc kupiłem A08 z kablem za 80pln :) i przerobiłem wejście na możliwość podpięcia zewnętrznego sygnału.Steruje tym drugi przekaźnik , pierwszy jest od przełączenia źródła sygnału rgb i synchronizacji.Zresztą uważam że nic nie zastąpi jeżeli chodzi o jakość płyty nagranej w wave..lub sygnału audio z dvd :) .Załącznik 47941Załącznik 47942Załącznik 47943Załącznik 47944Załącznik 47945Załącznik 47946Załącznik 47947Załącznik 47948Załącznik 47949Załącznik 47950Załącznik 47951Załącznik 47952Załącznik 47953Załącznik 47954Załącznik 47955Załącznik 47956Załącznik 47957
Dalsze prace już po zabudowie ...głupio się jeździ bez radia...więc wyciąłem już odpowiednią dziurę w schowku gdzie doprowadzę jeszcze sygnały z kamery,plus z wstecznego / A8 lub D8 / ułożę kable do zmieniarki i podłączę wreszcie kierownicę ze sterowaniem.Wszystko będzie schowane w schowku pasażera.Na teraz przy załączeniu wstecznego nawigacja przełączy się w tryb wejścia rgb bez dźwięku,po przełączeniu małego przełącznika zmieniam wejście rgb razem z załączeniem aux in.Mam możliwość przełączenia obrócenia ekranu o 180 stopni , wyboru PAL/NTSC załączenia samego wejścia aux..ale tylko w momencie działającej zmieniarki i to nie stety gdy płyta jest w funkcji play :(.Po zamontowaniu wszystkiego w aucie spokojnie będę szukał starej płyty telewizora gdzie jest układ tda 8362 i szlifierą wyrżne płytkę tracąc piwo a nie jak na allegro chcą 300pln za dekoder.