-
Ja polecam Continentala WinterContact ,Dunlopy SP Sport 3d też są spoko generalnie opony ''premium'' mają tzn powinny mieć dobre drogi hamowania jednak zakładam , że nie jesteś jakimś niedzielnym kierowcą ( bo tutaj to się liczy nauka własnego auta na śliskiej nawierzchni ) to będziesz się dobrze czuł na wyżej wspominanych oponach.
Ewentualny wariant to Dębica Frigo albo Sava Eskimo ( dobre na śniegu)
Trzeci wariant kryzysowy to opony używane premium z pazurem i nie jakieś stare szmaty , które są już twarde i jak wiadomo średnio by spełniały powierzone im zadanie.
-
Może pomyśl o Vredestein Snowtrac 3, znajomy ma i jest bardzo zadowolony. Choć polecał bym jeszcze Frigo 2, jeździałem na nich w firmowym samochodzie i naprawdę nie było miejsca w zimę gdzie bym nie wjechał :D
A tu Vredestein Snowtrac 3
http://www.youtube.com/watch?v=aLY5N-sYQT8
-
mogę frigo 2 może i nie są wypas ale są na tyle "brutalne" że mało co je zatrzyma (sprawdzone osobiście w warunkach mocno górskich). Kultura toczenia nie jest jakaś idealna ale do przyjęcia. Co prawda nie mam doświadczeń z oponami z wyższej półki więc nie wypowiem się o tej klasie.
-
No ja z Bmw mialem frigo 2 i byly zajebiste.A te kupilem bo wszedzie chwala te opony i chcialem sie przekonac no i wiem ze sa rownie dobre co frigo a wydaje mi sie ze o wiele cichsze na asfalcie.
-
ja również swoje Frigo 2 195/60 R15 sobie chwalę
furka pięknie się trzyma na śliskim a ze śniegu wygrzebuje się jak buldożer :-)
-
No dokladnie jesli chodzi o snieg to frigo 2 jest bezkonkurencyjna!
-
Ja odkąd założyłem sobie UG7 tak jak pisałem używki ale ok 6mm bieznika i oponki młode to niebo a ziemia w porównaniu z michelkami. ALE nie firma jest wazna a wiek opony, teraz sam się o tym dobitnie przekonałem. Renomy michelina nie zamierzam podważać ale jak opona jest stara to NIC nie pomoże, zwłaszcza opona zimowa:) Ja polecam UG7, na skreconych kołach snieg na lekkim cofaniu sypie się na dach:D Miałem je w poprzednim auccie, mam je teraz i innej oponie nie zaufam tak jak tej.
-
Zima sie konczy i opony Kelly mialy kilka ostrych prob i zdaly na 6 :) sa rewelacyjne!! ciagna po najwiekszych zaspach jak by Bella jechala po torach! Gorąco je polecam
-
Cała zima na Dunlopach SP Sport i zawsze dały rade... Także polecam :cool:
-
ja pociskalem jeszcze gofrem na starych sawach, podstawowa zasada to dbac o opony, konserwacja na okres letni i w ciemnym miejscu zeby lezaly ;)
jak sie twarde robily to troche pedzlem przerobki na biarznik i male upalanie (ze 2mm wyzarlo) ale trzymal sie drogi gofer jak paciag torow :P
ogolnie sawa i debica frigo na zime najlepsze w dobrych ofertach cenowych :]