20,4l na 100 w mieście wg. komputera... ale się postarałem, bo nowy nabytek, więc się muszę nacieszyć :D :D :D
Printable View
20,4l na 100 w mieście wg. komputera... ale się postarałem, bo nowy nabytek, więc się muszę nacieszyć :D :D :D
W mieście przy spokojnej jeździe 8,5-9,5l ; na trasie nie przekraczając 4000 obrotów 8 l na 100km. Ostatnio na torze spaliła 19 l/100km :mrgreen:
No u mnie w mieście to prawie 16 :lol: a na trasie do 12 :lol: odkąd jeżdżę Alfą nie potrafię jeździć ekonomicznie -ten pedał gazu tak lekko chodzi ... :oops:
wiem cos o tym w niedziele wracalem A4 od strony walbrzycha do gliwic praktycznie caly czas 160 - 170 i smiem powiedziec ze niezbyt to ekonomiczna jazda :mrgreen:Cytat:
Napisał Superjahu007
dokładnie zgadzam się kiedyś miałem seicento jak jechałem 120 to było to czuć , kupiłem alfe jechałem sobie normalnie trasą a kumpel do mnie mówi eee panie juz 140 masz a ja kuźwa nawet nie zauważyłem:) ale Alfa sama prowokuje aby jej deptaćCytat:
Napisał Superjahu007
U mnie- miasto- spokojnie- bardzo nieiwele korków - 8,8 l ( najmniej do tej pory)
trasa - 7,5l
miasto- korki ekstremalne... - 11,5 l
mieszkam w W-wie- niestety... :twisted:
Miasto 13-14l coraz drozszej benzyny :P
Trasa 9-11 zaleznie od predkosci
To jeszcze nie tak tragicznie. Myślałem, że JTS będzie bardziej paliwożerny...Cytat:
Napisał Wierzba
Dane, które podałeś pochodzą z komputera, czy może sam przeliczałeś? Pytam, bo ten pierwszy lubi przekłamywać w stronę eco;)
Pozdrawiam.
- Rafał
Na setke to srednio jakies 11-12 litrow :twisted: Ale co sie dziwic, lubie sobie czasem przegonic wszystkie 150 koni ryczace pod maska :twisted: :twisted: :twisted:
Za miastem moze palic mniej, ale jak cos to i tak potem w miescie nadrabiam :wink:
Obliczenia ze stacji benzynowej to tylko trasa i miasto bez korków.Cytat:
Napisał alces1
miasto w korkach to komputer- bo z nudów przełączam na pokazywanie średniego a to rośnie i rośnie i zatrzymuje sie zwykle około 11,5
ale masz racje akurat co do spalania w korkach to podejrzeam że to ponad 12 ale na penwo nie ma drastycznej różnicy.
wcześniej miałem 1.8 TS i odnoszę dziwne wrażenie że przy spokojnej jeździe i po za miastem JTS spala mniej niż TwinSpark- może dlatego że moc jest dużo wcześniej i nie trzeba żyłowac obrotów ?