-
Wielkie dzięki za tak szczegółowe foty i informacje :)
Mam jeszcze ostatnie pytanie. Pod jaką nazwą szukać wtyczki H007 jeśli chciałbym ją kupić osobno? Czy do wtyku D001 można dokładać brakujące piny (blaszki wewnętrzne), a jeśli tak to również czy da radę to dokupić osobno?
-
Ja kupiłem wtyczkę H007 z kawałkiem przewodu razem z przełącznikiem. Natomiast co do wtyczki D001 wlutowałem sie przed wtyczką bezpośrednio w kabelki.
Proponuje szukać dźwigni razem z wtyczką. Lepiej troszkę więcej zapłacić, ale mamy oryginalną wtyczkę.
-
1 załącznik(i)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=129006&stc=1
Witam, Panowie potrzebuje pomocy, powyżej zdjęcie mojego złącza D001, czy dobrze myślę, że jest lipa i kabel trzeba puścić prosto z ecu?
z tego co sprawdziłem z elearn'em to brakuje mi pinów 11,10 i 32, czy dobrze numeruje?
Pozdrawiam
-
Kilka osób już dokładało tempomat, czy nikt nic nie podpowie? czy ktoś jakieś piny dokładał do wtyczki przy ecu? którędy poprowadzić kabel? czy przez otwór od linki od maski?
Pozdrawiam
-
No i jestem "bogatszy" o tempomat.
Po tym jak w końcu dorwałem wtyczke do ECU z odpowiednimi długościami przewodów miałem zamiar zabrać sie za przeciaganie przewodów od D001 do ECU lecz najpierw podłączyłem manetkę celem "dopasowania" osłony kolumny kierowniczej. W miedzyczasie zdarzyła mi sie przejażdzka i okazalo się że tempomat działa!! Zapewne błednie rozpoznałem brak przewodów od D001 do ECU i nawet nie wiedziałem że wszystko mam co potrzeba (zapewne nie od tej strony piny liczyłem).
Teraz pozostało ELM podpiąć i uruchomić sygnalizację.
Jeżeli ktoś będzie potrzebował pinów do ECU to może się jakoś dogadamy :)
-
Dołączyłem właśnie do grona posiadających tempomat w AR159:D. W razie potrzeby służę pomocą :)
-
Spróbujesz odpowiedzieć na moje pytania?
-
Mógłbyś podać, które to piny na wtyczce D001, byłbym wdzięczny za zdjęcie.
-
Witam, rozwikłałem sam temat, a więc może komuś to się przyda. Każda wtyczka ma po bokach numeracje pinów i jak się okazuje moja zamieszczona na zdjęciu ma już pociągnięte kabelki do D001. Można to również łatwo sprawdzić po kolorach kabelków. Kolory poszczególnych przewodów są w elearn. Pozdrawiam
-
Panowie, wiem, że pewnie w świetle wcześniejszych postów moje pytanie będzie denerwujące, ale te wszystkie wtyczki, piny - przerasta mnie to niestety, nie znam się, nie ogarniam ;(. Sam się z tym niestety nie uporam. Pytanie - czy jeśli kupię taki przełącznik zespolony: http://allegro.pl/alfa-159-przelaczn...243320001.html to nie da się tego tak po prostu "przełożyć"? A jak mogę sprawdzić, czy to w ogóle pasuje, żeby spokojnie kupić i dać jakiemuś rozgarniętemu mechanikowi? Z góry dzięki.