Zapobiega to skraplaniu się wody w zbiorniku.
Printable View
Moja rada tak jak koledzy wcześniej pisali ciepły garaż i nie będzie problemu.
ciepły garaż - tak ale jak ogrzewania nie ma i jest 0 stopni to i tak lepiej jakby alfinka stała pod chmurą ,
Dzisiaj przerobiłem ten problem. Rano -17...AR odpaliła, pochodziła kilka sekund, ja na gaz.....ona zdechła....ja ponowna próba odpalenia , a ona mi fochy strzela.Mało tego....pojawił się komunikat o zapchanym DPF, a w baku na dodatek limited cruise range....Wymiana samochodu....Alfa do garażu z załączoną farelką na kilka godzin.....jak wróciłem Bella odpaliła bez problemu, ale check engine się zapalił, który zniknął po trzykrotnym zapaleniu i zgaszeniu. Pojechałem na stację, dolałem STP do diesli i zatankowałem V-Power. AR ponownie na zewnątrz, temp -16....zobaczę jak będzie jutro rano...
Zgadza się, podobno -30 ma być. Dzisiaj rano -22,5....AR odpaliła bez problemu. Dużo "dobrego" paliwa w zbiorniku, środek do diesli i jest na razie okay.
no ja wreście wprowadziłem alfę do grzanego garażu(szef okazal sie łaskawy :) ) moje pytanie...długo czasu jej dać na ogrzanie się??czy wystarczy kilka godzin ,żeby paliwo wróciło do zwykłej konsystencji?? Bo garaż mam niby do 15 ,a stoi od 10.30 starczy?bo jak coś będę błagał żeby do rana postała...czy aż takiej potrzeby nie będzie??
wszystko zależy ile w tym grzanym garażu jest stopni :) jak ok 20 to powinno być w porządku a jak ok 10 to może być różnie... zależy jak mocno było zmrożone