-
A co poradzicie jesli swiece sa w 100% sprawne cisnienie nabija na listwie ok 420 barow czyli takie jakie powinno byc a trzeba jeszcze z 5 sek krecic?. Wtryski? ale jak juz odpali to dziala wszystko idealnie. Zadnego dymka przy obciazeniu dynamika wzorowa
-
No i u mnie niestety wielki problem... wczoraj kupiłem nowy aku i nadal nie odpala :| już nie wiem co mam myśleć o tym... W samochodzie ostatnio naprawiany był rozrusznik i przegląd instalacji grzania świec, meches mówi że wszystko ok ale błąd wywala P0380 skasuje się i za chwile wraca... Już nie wiem czy to wina tego czy może to wtryski bądź pompa paliwa :|
-
Kolego a gaśnie Ci kontrolka wtrysku? Bo ja juz dwa dni stoje i chyba coś zamarzło i wtrysk nie gaśnie alfa nie zapali.:(
-
Koledzy podpowiedzcie...chodzi o to ze podpiolem sie programem FiatEcuScan pod auto i nie wiem na ktory parametr mam zwracac uwage przy odpalaniu auta (bledow nie bylo zadnych)bo dzisiaj znow mialem rano problem-alfa nie chciala zapalic!Najciekawsze jest to ze wczoraj obudzilem sie o 2.00 w nocy i poszlem sprawdzic czy autko zapali i zapalilo bez problemu przy temp. -18 a po 5 godzinach czyli ok.7.00 juz nie chcialo!!!
-
Wymienilem wczoraj pompe niskiego cisnienia ta w baku i znajduje sie tam taka aluminiowa cienka rurka ktora wychodzi na zewnatrz,czy ona powinna byc do czegos podlaczona bo rozumiem ze to jest jakies odpowietrzenie?Druga sprawa to dzisiaj w czasie jazdy slyszalem takie syczenie z tej wlasnie pompy chyba wlasnie z tej rurki,po chwili ustalo ale czy tak ma byc?
-
Nie wiem w którym temacie pisało ale jak ktoś nie mógł w ogóle odpalić diesla to należy sprawdzić klapkę przepustnicy - tam jest taki tłoczek który ma pociągać klapkę , u siebie miałem przypadek, że się zacięło i nie można było w ogóle odpalić auta.
-
Koledzy ponawiam pytanko odnosnie tej cienkiej rurki przy pompie paliwa w baku-post wyzej?