Ja mam zestaw mikoda nacinane plus trw mało pylą klocki twarde szybciej zużywają tarcze lekki rant po 2000 km
Printable View
Ja mam zestaw mikoda nacinane plus trw mało pylą klocki twarde szybciej zużywają tarcze lekki rant po 2000 km
Po 2kkm już masz rant to słabiutko, to po 20kkm tarcze będą do wymiany.
Jak to gdzieś powiedziano, klocki TRW dobrze współpracują z tarczami TRW, dobrany względem siebie materiał, współczynnik tarcia itp. ble ble ble :D
ja mam tarcze ATE i klocki ATE Ceramic na przedniej osi. Rzeczywiście dużo mnie roboty - nie pylą, nie trzeba czyścić felg, wystarczy co mycie spłukać je wodą :) (felgi nawoskowane Poorboy' Wheel Sealant). Jeśli chodzi o skuteczność hamowania to nie zauważyłem różnicy w stosunku do TRW które miałem wcześniej. Śmiało mogę polecić.
Miałem wziąć te klocki ale cenowo mi nie pasiły.
Heble zamontowane, cały dzień mordęgi a miało być tak łatwo i przyjemnie.
A cóż to Cię tak przystawiło z tą robotą? :)
Co tu dużo mówić połamane klucze, zapieczone tłoczki i okazało się że trzeba mieć klucz do wkręcania tłoczków :P
Zakupiłem zestaw tarcze ATE plus klocki ATE Ceramic - pylnie praktycznie zerowe, w kwestii hamowania trudno powiedzieć jeszcze bo przejechałem jakieś 800km i jeszcze się to nie dotarło ale hamuje nieźle.
mam tarcze i klocki Ferodo - minimalne pylenie i dobra skuteczność. Wadą jest to , że powierzchnie nie robocze tarczy nie są polakierowane i rdzewieją...Bedę musiał polakierowac przed zimą...
Dodam, że u mnie w serwisie trzymamy sie zasady, że tarcze i klocki powinny byc od jednego producenta.