Alces - masz jakis mikrofon u siebie?
Printable View
Alces - masz jakis mikrofon u siebie?
Uwaga - odświeżam.
Zdecydowałem się na zakup ALfy 159 SW z 2008 roku.
Tutaj VIN: ZAR93900007203215
Z tego co widzę, ma ona duże radio, w schowku jest jakaś kostka Phonocar, podejrzewam, że jest to właśnie ten emulator zmieniarki. Wypowiedział się wcześniej cuoreventi:
1. Radio z dużym wyświetlaczem, czyli ten kolorowy iluśtam calowy to nawigacja/telefon/komputer pokładowy, mały wyświetlacz wskazuje na zwykłe radio.czyli to jest właśnie to co jest w tym samochodzie - to chyba dobry system, mam rację?
2. Same nawigacje dzielą się na NIT G1 i NIT G2 - zależy z jakiego roku szukasz 159.2008 po lifcie, który zatem model nawigacji?
3. Blue&Me to możliwość podłączenia telefonu via BT, nie musi być w parze z naviPo czym to poznać czy jest? widać to jakoś?
4. Funkcjonalność navi - sterowanie głosem, także po polsku, telefon ze slotem na kartę sim, nawigowanie plus radio, a wszystko to także wyświetlane na zegarach między prędkościomierzem a obrotomierzem.dobra, a skąd ją wziąć? potrzebowałebym map Europy wraz z Polską, istnieje taki pakiet?
5. Mapa na Polskę najnowsza jest obecnie dwa lata do tyłu - Polska 2010
6. ipoda podłączysz albo przez emulator zmieniarki, albo kombinując z kablem niebieskiej wtyczki - tu nie ma różnicy czy zwykłe radio czy navi, no ale ipoda radiem nie będziesz kontrolował. Utwory zmieniasz w ipodzie.Ale jak podłączę USB - w ogóle da się do tego odtworzyć mp3 z jakiegoś źródła oprócz płyty CD kontrolując ścieżki z kierownicy/radia?
7. Po Vinie można czasem rozstrzygnąć jaka navi siedzi w środku (który rodzaj)
VIN powyżej - ktoś mógłby się podjąć?
Na razie mam zamęt, widzę tematy związane z connect+, Blue and me... czy to są różne rodzaje systemów nawigacji a co za tym idzie różne rodzaje map do tego? Da się gdzieś kupić/sciągnąć firmware i mapy? Prosiłbym o jakieś linki jeśli to możliwe. Przepraszam za brak elementarnej wiedzy ale to moja pierwsza Bella (jeszcze jej nie mam pod domem) i instrukcje po włosku...
Dzięki wielkie :D
POJ.CYLINDRÓW 2387 CF4 (CC2.4) MOC 210 KM 2.4 JTD CF4 (KW154) KIEROWNICA STR.LEWA (GSX) TYP NADWOZIA STATION WAGON (TCSW) ZBIORNIK PALIWA DIESEL (CMBDS) POZIOM WYPOSAŻENIA ELEGANTE/SPORT (EX HIGH) (LL2) (SSĄCY/TURBO) TURBO (A/TTRB) EKOLOGIA LIM.CEE FASE 4 (ECOCF4) LICZBA CYLINDRÓW 5 CYLINDRÓW (NC5) LICZBA ZAWORÓW 20 ZAWORÓW (VLE20) TYP TRAKCJI 2 KOŁA NAPĘDZANE (TT4X2) WYPOSAŻENIE RYNKU WŁOCHY/EUROPA ŚRODKOWA (AM00) 3 TYLNY ZAGŁÓWEK Yes (511) 6 BIEGOWA SKRZYNIA B. Yes (076) AIR BAG KOLAN PO STRONIE KIEROWCY Yes (150) AIR BAG KOLAN PO STRONIE PASAŻERA Yes (151) ALARM Yes (213) CRUISE-CONTROL Yes (416) CZUJNIK DESZCZU Yes (347) CZUJNIK PARKOWANIA Yes (508) CZUJNIK ZAPACHÓW Yes (384) DACH ELEKTRYCZNY Yes (400) DEZAKTYWACJA AIR-BAG PASAŻERA Yes (4DK) ELEKTR.PODNOŚNIK SZYB TYLNYCH Yes (023) GNIAZDO WTYCZKOWE 12V Yes (823) HOME LINK Yes (40J) INSTRUKCJA W J.WŁOSKIM Yes (850) KIEROWNICA I GAŁKA ZM. BIEGÓW ZE SKÓRY Yes (320) KIT DLA PALACZY Yes (989) KLIMATYZATOR AUTOMATYCZNY Yes (140) KOŁA STOPOWE SERIA 2 Yes (432) KOŁO ZAPASOWE (DOJAZDOWE) Yes (803) KPL. DYWANIKÓW Yes (396) LAKIER METALIZOWANY Yes (210) LAMPY P/MGIELNE Yes (097) LICZNIK KM Yes (050) LUSTERKA WEWN. ZEWN. ELEKTROCHR. Yes (525) LUSTERKA ZEWN. MALOWANE Yes (976) LUSTERKA ZEWN. SKŁADANE/ZE STER.ELEKTR. Yes (341) NAWIGACJA MAPOWA + TELEFON Yes (58X) OSŁONA WNĘTRZA BAGAŻNIKA Yes (104) PRZEGRODA PRZEŹROCZ.POM.WNĘTRZEM A BAGAŻN. Yes (183) PŁYTA CD MAPY NAWIGACJI WŁOCH Yes (530) REFLEKTORY HALOGENOWE Yes (096) REFLEKTORY KSENONOWE Yes (230) RELINGI BAGAŻNIKA DACHOWEGO Yes (357) SIATKA ZATRZYMANIA BAGAŻU Yes (762) SIEDZENIA TYLNE DZIELONE Yes (195) SIEDZENIE PASAŻERA Z REG. WYSOKOŚCI Yes (454) SPECYFICZNY ZESTAW WSKAŹNIKÓW Yes (4GF) SPRYSKIWACZ REFLEKT. Yes (102) STEROWANIE Z KIEROWNICY Yes (245) SZYBY PRZYCIEMNIANE Yes (070) TRIP-KOMPUTER (PODAJE DANE TRAKCYJNE) Yes (48F) URZĄDZ. P/ZAPAROWANIU SZYB Yes (385) VDC - VEHICLE DYNAMIC CONTROL Yes (392) WYPOSAŻ. SKÓRZANE Yes (211) ZMIENIARKA CD Yes (563)
W urządzeniu z wbudowaną obsługą telefonu musi być mikrofon.
a czy ja napisałem , że tak nie jest?
wlasnie jestem po przejazdzce i zauwazylem ze nie ma dodatkowego usb w schowku, jest tylko zmeniarka... to oznacza ze nie ma blue and me jak rozumiem... sprzedawca zapewnial ze jest bluetooth, ciekawe. Gubie sie w tym troche.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Intruz, to ja powinienem zadać Ci to pytanie, po Twoim wpisie "Każdy system z B&M ma mikrofon, niezależnie czy to Bose lub nie ...", który napisałeś po tym, jak ja napisałem, że "W urządzeniu z wbudowaną obsługą telefonu musi być mikrofon" ;) Chciałem uszczegółowić jedynie, że system nagłośnienia, nie ma z tym absolutnie nic wspólnego, bo jego obecność w samochodzie, nie determinuje obecności mikrofonu ;)