To i sosna szwajcarska.... ;-)
Printable View
To i sosna szwajcarska.... ;-)
Kupiłem koncentrat do mycia i preparat do impregnacji dachów Sonaxa oraz zgodnie z Waszymi radami szczotkę z miękkim koński włosiem od Araba z Janowa, tego co poszedł za bańkę euro. Stąd cena szczotki...
lato za pasem więc postanowiłem wreszcie ogarnąć problem z otwieraniem/zamykaniem dachu. Typowa usterka - przycinanie się silniczka. Już mam rozpracowane - może wystarczy tylko odwrócić kółko, może trzeba kupić nowe na ebay (sprawdzone od użytkownika escy) a może nawet kupić nowy silniczek (które wbrew powszechnej opinii dostępne są z dnia na dzień w ASO).
Ale najpierw muszę wyjąć stary. I tu się pojawia pytanie - jak go wyjąć żeby potem włożyć?:D Odkręciłem śruby mocujące silniczek do karoserii, ale nie wiem jak odczepić te 2 stalowe linki żeby nie narobić zamieszania... z góry dzięki za pomoc.
EDIT: umieściłem podobny post w bardziej pasującym temacie więc proszę na mnie nie krzyczeć tylko skasować ten;)
Mam dach składany ręcznie. Nie mogę wyregulować tych bolców, które fiksują tył dachu w tych otworach. Albo wogóle się nie zatrzaskują w zamkach albo jak się zatrzasną to nie da się później ich odblokować. K..., dramat. Próbuję regulować jak się da ale na razie kupa. Miał tak ktoś kiedyś?
też tak mam :( trochę pomaga jak najpierw mocuję te bolce a dopiero pózniej przód i wykręciłem te bolce na max ile się dało
Spróbuję najpierw tył...
Wyregulowałem to !!!! :) ....ale masakra!!
I ja też swój naprawiłem - teraz tylko czekać na pogodę;)
witam panów,
podpowiedzcie proszę, czy fachowe określenie elementu odblokowującego/blokującego bolce dachu to elektrozamek? gdzie się mieści i czy wasze przy uruchomieniu cyklu ( głownie otwierania) wydaja takie nieprzyjemne dźwięki jakby za chwile miało się coś rozlecieć? :)
m