A przypadkiem przy zatkanej odmie nie będzie dmuchać z bagnetu oleju?
Printable View
A przypadkiem przy zatkanej odmie nie będzie dmuchać z bagnetu oleju?
Ten kolo z filmiku nie wiedział co ma robić tylko przypanikował...nasz kolega wiedział żeby go zdusić. Szkoda, że to nic nie dało...
U Ciebie to musiało chyba krócej trwać niż na tym filmie.
Własnie doczytałem, że 20/30 sekund.
Dziwi mnie natomiast, że tak mało osób/właścicieli diesli słyszało o czymś takim. Jak jakiś czas temu opowiadałem ojcu, że istnieje takie coś jak rozbieganie to mnie wyśmiał...kierowca z 30 letnim stażem...
Mechanik powiedział, że turbo jest w b. dobrym stanie, ale zauważyłem,że dużo oleju poszło też do wydechu, z końcówki rury normalnie kapał olej.
---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
Silnik już mam zaklepany dzięki forumowemu koledze grosii i w poniedziałek jadę go zobaczyć:) jak będzie ok to go biorę i znowu Alinka będzie jak nowa:)
to niby którędy dostało się do wydechu jak nie przez uszczelnienia turbiny?
Może go nie spaliło do końca i nadmiar poszedł do wydechu. Bo w ciągu tych 20- 30 sekund poszło 4l oleju
szkoda auta ale niestety to jeden z powodow dlaczego diesle nie sa dobre ...
jtd jako diesle to zło bo mieliśmy 2 przypadki rozbiegania się silnika (czego smiem twierdzic szło uniknąc:), ale nie chce psuc autorowi do reszty humoru) na tysiąc sztuk? Lub wiecej? Pamietaj, że ty masz ts i masz wieksze możliwosc przekrecenia panewki niż my posiadacze jtd:) hahah - to tak na rozluźnienie atmosfery.
Wiecej nie będe pisał co by oleju:) do żaru nie dolewac:cool: ale sami wiemy jak jest
ja nie mowie ze TS jest swietny bo jest całkiem inaczej :) ja mowie ogolnie bo to nie tylko w jtd sie dzieje w kazdym dieslu jest to mozliwe aczkolwiek w peugeotach znowu wywala olej ... ja poprostu nie lubie diesla i kazdy taki przypadek utwierdza mnie w tym :P napisalem ze szkoda auta bo jednak jest to wk.. jak sie ma i sie sp.... zwłaszcza jesli auto umiera poprzez samobojstow :P
w tym przypadku proba samobojcza byla udana w benzynowych sie nie stanie takie cos ...
odnosnie panewek to tym autem jezdzi dziewczyna oleju pod max nalane ona nawet nie umie zerwac przyczepnosci ... wiec o to sie nie obawiam fakt wszystko stac sie moze bo ten silnik jest problematyczny
zuwyazylem jedna sprawe
na tym forum usterkowsc diesel/benzyna utrzymuje sie w miare rowno (poza okresem zimowym :D gdzie bylo kilka tematow jtd zima.... i to pod soba :P) w peugeocie jest przewazajaca ilosc awarii diesla ...