Mogło się tak wydarzyć.
Tzn, co masz na myśli nie dało się aktywować? Mruga licznik km ale sam licznik działa?
Printable View
Mogło się tak wydarzyć.
Tzn, co masz na myśli nie dało się aktywować? Mruga licznik km ale sam licznik działa?
Mi osiowanie w MES działa tylko na języku angielskim.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Mes 2.2. Błędy różne pousuwane. Podczas osiowania jak już dochodzi do licznika to pokazuje ten błąd o którym wpomnialem. Licznik ogółem działa normalnie, przebieg mil rośnie podczas jazdy, testy dla licznika w MES sie robią, tyle że przebieg miga. Może być tak że licznik ma jakiś niezgodny nr seryjny? Nie wylutowywalem rezystora. Kabel kupiony za 15£, sprzedający poradził podłączyć i sprawdzić czy sie połączy z CAN bo to niby troche lepsze kable niż chińczyki. I miał racje, dostałem sie bez kłopotu. Tylko że nie chce sie ten licznik dodać przy osiowaniu ;/
To chyba łatwiej będzie kupić inny i założyć, a obecnego sie pozbyć. Tylko jak dopasować żeby była zgodność 1:1 a nie kolejny błąd systemu...
Po VINie.
Zmieniałeśbo chciałeś mieć mile zamiast km tak ?
Daj VIN, nr starego, nr nowego to ci dobiorę
P.S. Włóż stary i przełóż tarcze :)
Niby tak można ale po co ;) teraz mam dwa- jeden swój stary i jeden brytyjski wsadzony ;) nr VIN: ZAR93700003200821. NR licznika starego w km/h : VDO: 110008953007 0164 250903 0315 V12 . Nr pod kodem kreskowym: 735290181 .
Tyle mam w tej chwili
Zmieniałem bo jestem w UK i rejestruje tu swoje auto a musze mieć w milach podziałke- taki wymóg urzędu DVLA
Mam coś.
Ale daj numer tego który nie chce się przyuczyć.
Da sie to sprawdzić w MES? Bo nie mam na aukcji nru a musiałbym licznik wykręcić ;)