Oki, ale można jakoś doinstalować? B&M ?
Printable View
Wlacze sie do dyskusji. Co prawda nie mam pojecia czy w aucie mam b&m ale przyciski na kierownicy mam:) mam dolozony modul bluetooth z blaupunkta z wejsciem usb. Ktos tam pytal czy muza z tela gra no u mnie tak z tym modulem. Ale nie dzialaja mi te przyciski na kierownicy ale jeszcze tego nie rozbieralem bo to poprzedni wlasciciel zalozyl:) jest to wpiete pod zmieniarke niby i musze to przesledzic gdzie tam co jest. Mozliwe ze wtyczka od sterowania kier zostala odlaczona aby ten blu dzialal? Moze ktos takie cos dokladal kiedys?
No właśnie czekamy na kogoś kto zakładał sobie B&M i jak to wszystko mu zadziałało...
Loco podpowiedz cos jak to żestrajasz i jak ta muze z telefonu puszczasz?
czy ktos ma doswiadczęnia z oryg. Blu Me i sluchaniem muzy z telefonu po bluetooth?
Z tego co wiem B&M nie obsługuje protokołu A2DP, co uniemożliwia słuchanie muzyki przez bluetooth.
Witam,
jestem zielony w temacie B&M i mam następujące pytania: rozumiem, że jak ktoś ma Connect Nav to nie ma B&M, ale czy jest - występowała taka możliwość w fabryczny wyposażeniu, że jeśli ktoś ma Connect Nav to może łączyć się z telefonem przez bluetooth w inny sposób niż B&M. Oczywiście chodzi mi o to, czy była taka standardowa opcja, a nie jeśli sobie ktoś taki zestawa dodatkowo zamontował np. parrot. Drugie pytanie, czy ktoś się orientuje od którego roku jest możliwość mieć w AR 159 standardową nawigację wraz z bluetooth?
Rozumiem, że dla niektórych może to byc banalne pytanie, ale proszę o informację.
Czytam na stronie Alfy, że są dwie generacje Blue&Me. Pytanie- czy w 159 były montowane pierwszej, czy drugiej? A może albo ta, albo ta w zależności od rocznika auta?
W naszych autach B&M były w opcji od początku produkcji, czy po facelifting'u?
Raczej na pewno 1 generacja jest w 159, od początku produkcji były montowane. 2 generacja na pewno jest w Giulettach
Wyciągnąłem radio i niestety nie mam wiązki (niebieskiej wtyczki).
- - - Updated - - -
Panowie, chcę rozgryźć temat dorzucenia Blue&Me, ale bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc z Waszej strony :)
Czytam w necie sprzeczne informacje- jedni piszą, że Blue&Me nie zadziała jeśli się nie zmieni/zaprogramuje bodycomputer'a, a z drugiej strony doczytuję się, że całość będzie działać, ale zacznie mrugać licznik przebiegu ogólnego.
Pytanka na dziś:
- gdzie mogę zdobyć okablowanie?
- skąd wytrzasnąć mikrofon? (nie chcę zmieniać lampki w podsufitce, tylko dołożyć jakiś zewnętrzny mikrofon)
- czy jest na forum ktoś, kto ma możliwość programowania bodycomputera, żeby wszystko działało jak należy? (albo czy ktoś kogoś zna co to potrafi)