Panewki w TS sa z stopu aluminiowego,nie robia sie czerwone
Printable View
Panewki w TS sa z stopu aluminiowego,nie robia sie czerwone
Czyli, że jak panewki nie są mocno zużyte, to oglądanie raczej niczego nie da. Pozostaje tylko profilaktyczna wymiana na nowe. Czytałem gdzieś, że warto założyć jakieś ponoć lepsze zamienniki, czy może mi ktoś doradzić jakie?
Dołączam do posta wyżej
jakie zamienniki...?
Szukalem i niestety ale nie ma na to nic lepszego,nie produkuje zadna firma innych
Jedynie u szlifierza mozna pytac
Kiedys dzwonilem do jakiejs firmy z netu i gosc mowil ze ma Typu Sputter ale cena kosmos byla
Dzięki Darku, ja też nic nie mogłem znaleźć. Nie pozostaje nic innego jak tylko założyć panewki standardowe, co niebawem uczynię.
Tak pracuje silnik w mojej Alfie chwilę po rozruchu przy temperaturze 10 stopni. Dla lepszej oceny zdjęty pasek balansu oraz osłona. Rozrząd i wariator po przebiegu ok. 1600 km.
http://youtu.be/pvg9V9fnYt8
U mnie praca silnika jest taka sama,jak dla mnie dzwiek ten na zywo z okolicy pokrywy zaworow slyszalny jest intensywniej
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:25 ----------
Ja mam wrazenie ze rozgrzany silnik pracuje bardziej gladko,jeden kolega mial tu jednostke po remoncie wiec moze zarzucilby jakims fimikiem
o ile sie nie myle to kabanov,napisac mu trzeba
Jutro postaram się nagrać pracę silnika po nagrzaniu, bo wydaje mi się, że jest znacznie gorzej. Do kolegi, o którym wspomniałeś napiszę. Dzięki
Kombinuje w wolnej chwile miernik cisnienia oleju tylko w TSie z tym usytuowaniem czujnika cisnienia oleju ktory ma w dodaku 0.30 bara do zapalenia gromnicy jest tak swietny dostep ze chyba jednak dokupie sobie nakladke na filtr oleju co i tak mialem zrobic i dopiero zbadam cisnienie
chyba ze mnie zamroczylo i jest jakies inne miejsce gdzie jest dostep do ew.wkrecenia sie z zegarem
Też myślę, że jedynym dostępnym miejscem jest podstawa filtru olejowego. Swojego czasu rozważałem zamontowanie chłodnicy oleju, ale moja Alfa nie służy do jazdy sportowej więc zrezygnowałem. Dla zapewnienia komfortu psychicznego kierowcy wskaźnik ciśnienia jednak by się przydał:)