-
Jak sprzęgło SLR jest tak "dobre" jak inne chińskie części tej marki to szkoda kasy. Jak jest z reklamacja? Loteria, najpewniej będą próbowali winę zrzucić na montaż lub użytkowanie, a Ty jeszcze byś chciał koszty montażu ;) Dla tak małej oszczędności rzędu 160zł kompletnie nie warto...
-
tego SRL'a raczej nie biorę pod uwagę, jeszcze przy montażu osobno.
Kupując Valeo dopłacałbyś za sprzęgło kupione przez mechanika 670zł, wobec 530zł ze sklepu lub 485zł z Allegro ?
Jak jeszcze dwumas mi dojdzie, to różnica przez mechanika pewnie będzie spooora, podejrzewam, że może wynieść, prawie tyle co koszt ponownej wymiany.
-
Jak koszty wymiany będą te same to oczywiście, ze bym nie dopłacał bo jaki jest w tym sens? Ustal koszta wymiany i kup sobie tam gdzie jest taniej.
-
koszt robocizny 450-480zł u przyzwoitych mechaników. Myślałem, że będzie taniej.
Kiedyś uważałem że sprzęgło przejedzie grubo ponad 100tys. km, a nawet 200. Dzisiaj widzę, że nie bardzo. Mam 230tys. km i raz już było wymieniane. Bardziej obawiam się wady po montażu i kłopotów z reklamacją przy zakupie osobno. Ale to "ubezpieczenie" u mechanika płatne z góry, trochę drogie.
-
Odświeżę trochę temat, a mianowicie - czy miał ktoś okazje zamontować zamiast koła dwumasowego, sztywne koło zamachowe z tzw. tarczą sprzęgła wraz z tłumikiem o zwiększonej zdolności tłumienia drgań ? Zdaje się, że firma Valeo ma takie zestawy pod nazwą "Valeo Kit 4P" ?:confused:
-
4 załącznik(i)
Obudzimy trochę temat. Zamówiony zestaw Sachs i co ciekawe, całość jest Sachs-a tarcz i docisk oraz łożysko. Mechanik odradzał Valeo, bo w ostatnim czasie często musiał dokonywać zwrotów. Części zamawiałem sam więc nie miał w tym żadnego interesu.
Dodatkowo zdjęcia :)Załącznik 274552
Załącznik 274553
Załącznik 274554
Załącznik 274555