Bzdura.
Wymieniając głośniki, a zostawiając fabryczne kiepskie radio to moim zdaniem wyrzucenie pieniędzy w błoto.
No ale to Twój wybór.
Printable View
No to w takim razie szukam felg i tyle ;)
a jak trafie w dobrej cenie bose, to kupie bose.
A jak kupisz BOSE to niby nie rozbierzesz połowy deski i bagażnika?
Ale wtedy obejde się z tym, że wszystko będzie w serii. Wszystkie maskownice itd na miejscu.
A tak rozpruwać wszystko żeby zmienić radio .. nie tędy droga. Poza tym wywalać kase na używki .. również nei tędy droga.
Sprzęt audio moge mieć po hurtowej kasie - więc dlatego cena nie grała roli. ale już samego radia używki czy modułów po innej kasie nie dostane
A Bose to niby nówkę z ASO chciałeś kupić?
Bose wymaga więcej rozpruwania niż wymiana radia.
I żadnych maskownic nie musisz zmieniać. Wszystko małym kosztem można zrobić na wzór fabryczny.
Znajdź sobie kogoś w swojej okolicy kto ma radio-navi w 156 i posłuchaj jak to brzmi na standardowych głośnikach.
Może jak właściciel będzie na tyle uprzejmy to pozwoli Ci przymierzyć jego radio w Twoim samochodzie. Nastaw uszy!
Okej - nie twierdzę, że nie.
Ale zapewne jest to tak jak z BOSE ... gdzie jednemu to nie odpowiada - a np jak dla mnie jest super. Kwestia nastawienia się na konkretne brzmienie.
BOSE - napisałem - jeśli bym znalazł nie ma problemu.
Tylko na każdym forum branżowym jest opisane zaczac od wygłuszania drzwi i głosniki na dystans - a to niestety mi sie nie podoba.
Poczytam jeszcze temat o zabudowaniu suba w ścianke tak jak to bose w serii ma - moze o czyms takim pomysle
Czytalem tez o zmianie jednostki, mam aktualnie bose i gra w miare, ale chcialbym poprawy. Stad pierwsza mysl to zmiana jednostki z utrzymaniem sterowania pod kierownica.
Z racji, ze dedykowane rozwiazania do sterowania radia sa drogie, warto kupic interfejs od polskiego producenta (piloty.pl) dopasowany do radia, ktore posiadamy.
Aby radio wspolpracowalo z Bose,potrzebne na wyjscia rca (i to przynajmniej 3V), co ogranicza wybor radia. Wtedy jeszcze robimy adapter rca-iso lub kroimy kable, bo niski sygnal idzie po kablach z kostki iso do wzmacniacza, a z niego na glosniki. Czytalem tez, ze jezeli w kostke wepniemy standardowe wyjscia wysokie, to sygnal leci prosto na glosniki, bose nie wzmacnia. Kwestia potiwerdzenia czy rzeczywiscie tak jest?
Radia, ktore maja wlasne kodery sygnalu do obslugi sterowania to dosc drogie alpine - nowe modele ponad 1000 zl. Sadze, ze mozna dobrac jednostke, z kosztem polskiego fejsa do sterowania za 150 i wyjsciami rca za kwote mniejsza.
Inna sprawa to dopasowanie wizualne, znacie jakies radia, ktore maja jeszcze do tego czerwone podswietlenie?
Mi zajefajnie wygląda i gra w mojej Alfie Alpine CDE-9882ri..Ma czerwone podswietlanie i ramke w kolorze panelu srodkowego....Idzie już kupić używke za 400+... Co do sprzętu to moja rada- załóżcie pierw porządne radio a potem wyprówajcie głośniki bo jeszcze się zdziwicie jak zagrają wasze "serie"...U mnie jak przełożyłem po kupnie auta z Soniaka Gt-500 na wymienionego wyżej Alpine kopara opadła z wrażenia....Nie wymieniałem nic oprócz suba w bagażniku bo gra zacnie....Każda marka ma swoje low-budżety i rodzynki...Zakup radia za 200-300pln w Media mija się z celem...Lepiej dołożyć i kupić dobrą używkę .
Tak tyle ,że seria CDE serii CDE nie równa:D bo są i niskie modele i wysokie..Poczytaj sobie opinie na temat tego radyjka....Ja zanim kupiłem tak zrobiłem i jestem zadowolony , pozatym w tym mam port USB z tyłu a to ułatwia życie , posiada 3 pary RCA ( przód , tył i sub ) sterowanie I-podem...No i nie ma problemu z zarżniętym laserem w używce bo praktycznie go nie używa się.... Wcześniej miałem Hi -end'a Pioneera DEH 77MP i możesz wierzyć lub nie ale ten ALpine ( przynajmniej dla mnie ) brzmi lepiej . Pozatym cena wyjsciowa radia po wejsciu na rynek kształtowała sie na poziomie 1499pln więc o czyms to swiadczy :)