-
Masz możliwość to niech ktos ci pomoże i nagraj jeszcze ten dzwięk z praca silnika w przedziale od jałowego do 3500/tys w stylu 3500 tys i do jałowego kilka razy,jak sie uda to może być też zimny start.118 to może być jeszcze pierwszy wariat na pokładzie to można zawsze go próbować regenerować-im wcześniej tym lepiej
- - - Updated - - -
Jak sie da uniknac wiatru jakos to bedzie wyrazniej
-
no własnie a nie chcem zrobić błędu bo 16szt szklanek kosztuje 480zł a jak się okaże że one są dobre ja wymienie je a okarze sie ze to wriator to normalnie kurwicy dostanę bo kupie te szklanki kupie tez rozrzad czyli pasek napinacz i rolke to 300zl z pompa wody bo mam znizke na części poskłada mi to wszystki i okarze sie ze to wariator i co znowu rozbiurka i polejny koszt plus jakies 550 za wariator
-
stukot szklanek jest wyraźny wiem z doświadczenia ,tak jak by mały młotek ci stukał w silniku :)
-
Zgadza sie,nie chce mi sie nagrywac za bardzo bo mozna znalezc na YT chocby i porownac dzwiek wariatora i hydraulic liftera i jakis poglad mozna juz miec,u mnie sobie stukaja 2 sztuki i zbieram sie za wymiane powoli ale wiadomo-kosztowne w każdym razie zdiagnozowane
U mnie możesz ewentualnie zregenerować wariator,gdyby nie odległośc to i komplet byś miał chyba ze po drodze masz:D
-
rozumiem ze jest tylko jeden wariator
- - - Updated - - -
a drugie pytanie czy jest ktos w stanie sprawdzic czy w tym silniku wystepuje wariator Alfa Romeo 147 TS 2.0 benzyna ss 2001r
-
Występuje na pewno, w silnikach twin spark16V tylko w 147 1.6TS ECO 105km nie wystepuje
-
Jestem pewnien na 100% ze to wariat dzisiaj rano wsiadlem do auta i co odpalam i slysze glosny metaliczny dziwk i zaraz przestalo wiec do wymiany wariat ale na wszelki wypadek zrobie te popychacze to koszt jakies 500zl a bede mial spokoj
-
Ale po co coś wymieniać , jak jest dobre...
-
nadmiar kasy ?? lub przewrażliwienie bo alfy się psują ... to lepiej zapobiegawczo...
-
wg mnie szkoda kasy na te popychacze stary ale rób jak uważasz-wariata moge ci pomoc nawet z rozrzadem-po operacji uslyszysz dzwiek silnika i zmienisz zdanie na temat wymiany popychaczy