-
Z tego co pisałem z kolegą od tej przerobionej beli, to owszem cos mu sie tam przytopiło... ale przy zwykłych żarówkach, wiec jest jakaś nadzieja ;)
no nic trzeba zakupić jakies kierunki do testów, myśle że efekt może być ciekawy niewielkim kosztem.
A przy ksenonach to efekt bomba :)
-
Ale co dokładnie mu się przytopiło ? bo nie bardzo rozumiem co ktoś miał na myśli przez wkłady ?
I czy może mówił coś dokładniej ? co on tam włożył ? i jaką metodą ? czy poprostu zrobił otwór i włożył "jakiś" typ diody led większej czy rozklejał kierunkowskazy i wtedy coś rzeźbił ? bo reszta instalacji to już dość prosta sprawa..
Z tego co znalazłem to kolega ma nick shrek2oo7 ale nie będę jako kolejny pisał do niego ;) skoro Grzegorz147 się do niego odezwał, bo po co mu spamować.. w sumie najlepiej jakby się w temacie odezwał..
-
pozwole sobie zacytować fragment wiadomosci od kolegi:
" Tak to moje dzieło, w sumie dużo czytałem o tych światłach, ale nikt nie doprowadził tego pomysłu do końca, wyglada to tak ze wyciełem zwykła oprawie W20W ze świateł przeciwmglowych kupionych po 7 zł sztuka, wyciem dziurę w oprawce pod kierunkiem i wkleiłem na klej epoksydowy. początkowo wrzuciłem tam konwencjonalne żarówki, jednak oprawie zaczęły sie topić i zmieniłem na LED. Sterownik kupiłem na Allegro najprostszy, elektryk mi to wsztko popodlaczal i działało... "
owszem kolega ma nick shrek2oo7 i jest z nami na forum, kto wie moze sie udzieli w temacie, ja poprosilem go jesze o foto relacje z przebudowy jak ma... zobaczymy co odpisze....
pozdrawiam