Witam. Noszę się z zamiarem kupna Giulietty moje pytanie czy instalował ktoś trzy foteliki na tylnej kanapie. Wózków już nie wożę bo dzieci są starsze więc bagażnik ma znaczenie drugorzędne.
Printable View
Witam. Noszę się z zamiarem kupna Giulietty moje pytanie czy instalował ktoś trzy foteliki na tylnej kanapie. Wózków już nie wożę bo dzieci są starsze więc bagażnik ma znaczenie drugorzędne.
Będzie problem z trzema, dwa normalnie w Isofix wpinasz. Środkowy jest nieprzystosowany do fotelików i mało miejsca zostaje.
Myślałem o takim rozwiązaniu, że na bokach dwa tzw. podstawki dla większych dzieci a na środku fotelik dla najmniejszego, który i tak jest bez isofix-u. Obecnie w Focusie I wchodzą trzy foteliki. Myślę że Giulietta jest większa niż 14-letni Ford
zależy od fotelika, ja mam jeden z większych ( szeroki) fotelików. Załącznik 109229Załącznik 109230
Bardzo dziękuję za zdjęcia-świetny materiał poglądowy. Dam znać jak i co wyjdzie z zakupem i fotelikami
W żylecie jakoś się zapina, natomiast w Mito zamontowałem płaskownik 60x150x5mm. Przedłużyłem w ten sposób pas, część biodrową, mocowaną przy nadkolu.
Hej,
u mnie Giulietta jest używana przez żonę do wożenia naszej 1,5 córeczki. na tylnej kanapie spokojnie mieście się fotelik wraz z bazą (tyłem do kierunku jazdy), dodatkowo w bagażniku bez problemu chowam wózek spacerówkę Maclaren - jak jechaliśmy na wakacje to cały samochód był wypełniony rzeczami prawie po dach i też dało radę. Jednak jeśli masz do wyboru Giuliette i 159 SW - to ja bym brał 159. Giulietta nie jest samochodem stricte rodzinnym - co do ciasnoty to wg. mnie wnętrze jest podobne jak w 159 - jednak dostęp do bagażnika i tylnej kanapy jest bez porównania lepszy w 159.
U mnie pas do fotelika Roemer okazał się za krótki - mimo, że zdaje się fotelik jest certyfikowany do auta.