Tak się składa że mój kolo też ma Ibize z tym że zrobił swap na VR6-troszkę go zmodził i na hamowni wypluł z siebie 197KM a z tyłu ma 1.4:D. Też się łapią cwaniaczki:D, którzy to myślą że mają rakiety hehe
Printable View
Albo masz znaczek właściwy z modelem silnika albo w ogóle go nie masz - kwestia jak kto chce. Dla mnie głupotą jest posiadanie znaczka np dużo niższego silnika niż jest w środku. Buractwo ! :)
Jeszcze raz przypomnę pierwszy post
ROZWAŻAMY TYLKO FABRYCZNE I ADEKWATNE DO RZECZYWISTOŚCI OZNACZENIA
żadne cwaniactwo z oznaczeniami mnie nie interesuje.
Marek . Montuj. Tutaj nawet nie ma o czym dyskutować.
Mówimy o ////////166super 3.0 V6 24v\\\\\\\\\\\\\\ a nie jakimś z całym szacunkiem 1.6 T. Spark- bez urazy panowie
Mało tego.
Ja mam diesla i dokleiłem sobie znaczek "super".
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/07/120.jpg
Ja w swojej 145 Edizione Sportiva miałem silnik 1.4 T. Spark.
Auto wyglądało rewelacyjnie, ale poprzedni właściciel nie wytrzymał i wydłubał z klapy 1.4, zostało tylko T.Spark. Wdg mnie bardzo dobrze, przechodzień mógł się tylko domyślać co siedzi pod maską…
Teraz mam pełny pakiet: 147, znaczek Ducati Corse oraz Q2. I tak 99% społeczeństwa nie wie o co chodzi… Chwała, że nikt nie naklejał JTD, chociaż po usunięciu DPFa dymek puszcza…:mad:
Witam Ducatiste! ;)
Bardzo ładny egzemplarz,ale nie widzę sensu naklejania oznaczenia "Super",bądź "Ti" (po FL) na auto,które fabrycznie nie było zaliczone do tych wersji.
Nie ma też potrzeby wprowadzania kogoś w błąd.
Marku,przyklej sobie fabryczne "166 3.0 V6 24V" i ciesz się swoją nową - Rosso Proteo'wską "Bellą".
3.0 bardzo dostojna pojemność,jest się czym pochwalić :) Niech wiedzą!
Tak dla sprostowania to wersja super nic nie oznacza. To określenie wersji bazowej auta ale i tak konfiguracja była indywidualna i dowolna. Były zarówno biedne wersje super i na pełnym wypasie progresion. TI to już co innego.
Wersja bazowa...W takim razie każda byłaby wersją "Super",a tak nie było i nie jest. Wersja "Super" miała chociażby ładną czerwoną skórę.
Zatem coś "to Super" oznaczać dla Włochów z Milano musiało ;)
A jeżeli wg. Ciebie takie oznaczenie może być na byle której 166,to może i ja "przykozaczę" i też sobie nakleję. :rolleyes:
To nie tak. Był o tym temat nawet z jakimiś tabelami z tamtych lat. Chodzi tu o to że np super miała bazowo skórę albo navi i nic poza tym. Resztę się dobierało. Wiem z doświadczenia że moja poprzednia jako progresion nie miała tylko skóry i ksenonów. Reszta była. Nie jednej super tego brakowało co ja miałem. Z kolei obecna to też progresion i miała tylko ksenon i navi. Tylko. Fotochrom i składane lusterka dokładał już poprzednik. Nawet ręczne fotele. Czyli dwa progresiony a skrajne wyposażenie. Tak więc czy super czy progresion/dystynktive to jeden grzyb. Możesz sobie dokleić super i nikt, nawwet znawca nie dojdzie do prawdy do póki nie sprawdzi vin.