nie wchodzi za duża średnica i inna ilość zebów na wałku
Printable View
nie wchodzi za duża średnica i inna ilość zebów na wałku
A dłubał ktoś w 16V 140PS jednomas? Od czego pasuje, jakie koszty? Jaki docisk i tarcza na to siądzie?
Uważam że jeśli kolega chce zrobić normalny program gdzie nic nie będzie ruszał to problem sprzęgła ma z głowy...
poprostu mysle ze nie ma sensu ladowac wiecej. Po programie juz sie zaczynaja schody a to sprzegło turbo itp zaczynaja sie robic duze koszta a przyrosty mocy coraz mniejsze
turbo ? 50 tys na programie ma u mnie cieżko i nic się nie dzieje.
sprzęgło - jak się zrobi z głową program to tez nie będzie źle.
Jeśli sprzęgło zacznie puszczać to znaczy że już było jego kres, tak samo z turbem. Nie ma tutaj reguły, dużo ludzi robi "czopy" nie znając stanu swojego auta, później są opowieśći że program mu auto zdewastowało.
mam jedno pytanie w sprawie 1.9 jtd. jakie są różnice pomiedzy 1.9 16v montowanej w 156 a 159? Czy po zakupie używki ze 159 da radę włożyć plug&play do 156? Pytanie czysto teoretyczne, nic mi się nie dzieje z silnikiem jakby ktoś się interesował. Tylko jestem ciekawy ponieważ silniki kompletne ze 159 mają mniejsze przebiegi :)
inna wiązka i ECU jest w 159.
da radę ale koszty duże i dużo grzebania w kabelkach.
Sam słupek silnika możesz wsadzić z 159 i do tego swój osprzęt.
jak wsadzisz silnik z 159 wraz z wiazka to bodykomp nie bedzie gadał z ecu, a jak na silniku z 159 CF4 zamontujesz wiazke i komp z 156 CF3 moze nie zapalic z powodu braku zakodowania wtryskiwaczy.
poza tym nie jestem pewien czy czasem mocowanie sinika nie jest inne w 159.
pzd