wymieniałem sprzęgło a dwumasu nie , 25 tyś przejechane i wszystko ok,ale nie diagnozowałem z fusów, tylko dokładne oględziny,a przebiegu nnnnigdy nie jesteś pewny!!!!
Printable View
wymieniałem sprzęgło a dwumasu nie , 25 tyś przejechane i wszystko ok,ale nie diagnozowałem z fusów, tylko dokładne oględziny,a przebiegu nnnnigdy nie jesteś pewny!!!!
najbardziej wkurzają mnie opowieści w stylu: "a moje auto kupiłem od babci która jeździła tylko po śliwki do sadu i w niedziele na sumę a nawet w bagażniku była jeszcze kartka z numerem montera z fabryki i w ogóle nic nie robie, tankuje i odpalam". To ja jakiś pechowy jestem, bo jak kupuje używkę to od razu wywalam zawartość portfela u mechanika - zawsze, nawet w Ducato miesiąc po skończeniu gwarancji poszła przepustnica.
Kupiłem od włocha , najpierw jeździła w avisie a potem normalnie. 25 tys odnosi się do 2 masu , a w sumie zrobiłem nią już prawie 40 tyś i dołożyłem dokładni 3200 pln
przeczytałem tytuł i pomyślałem - silnik kaput abo jeszcze co gorzej
a tu tylko eksploatacyjne rzeczy w sumie
no chyba że kolega zaskoczony że zawieszenie , sprzęgło i dwumas się zużywa to rozumiem jego zdziwienie
ale jak się to wymieni to się potem ma na długo ...
Nikt nie mówi że sprzęgło wymienia się w komplecie z dwumasem. Pokaż mi forumowicza który jeździł na dwumasie 300.000 km?? chyba odwiedziłeś stronę valeo. Jeśli kolega ma nalatane 200.000 czyli siadło mniej więcej w tym samym przebiegu co u większości chłopaków wystarczy przeczytać kilka wątków odnośnie awarii sprzęgła.
- - - Updated - - -
Jak masz fiatecuscan lub inny program to jesteś w stanie sprawdzić oryginalny przebieg +/- 5% więc nie mów że przebiegu żaden z nas nie jest pewien.Chyba że oryginalny komp. samochodu zrobił aut ale przy rynkowych cenach aut nie wiem czy robienie czewgos tajkiego ma sens.
Sądziłem że będzie o rozbieganiu, rozerwaniu turbo, zatarciu, stopieniu wtryskiwaczy, pęknięciu głowicy, emigracji korby z silnika...
a tu zawias i sprzęgło...
przecież to zupełnie normalne, że te elementy się zużywają
czlowieku kupiles auto pojezdziles i zdziwiony, ze zawias i sprzeglo trzeba wymienic. nie rozumiem takiego podejscia. przeciez nawet w rowerze trzeba czesci ekploatacyjne czasem wymienic
nie wiem miałem 2 alfy i w obydwu mogłem sprawdzić,a to że w każdej nie da sie sprawdzić tego nie wiedziałem. Aczkolwiek przebieg musi się jakoś zapisywać i nie tylko na cyferblacie prawda??