Podpinam się pod temat, niestety mam też taki sam problem P2111 oraz P2108 :(
Mam pytanie co dokładnie robiliście i przyniosło efekty? Niestety dostałem Have Check Engine i 2k obrotów max. Po skasowaniu błędów jest OK.
Printable View
Podpinam się pod temat, niestety mam też taki sam problem P2111 oraz P2108 :(
Mam pytanie co dokładnie robiliście i przyniosło efekty? Niestety dostałem Have Check Engine i 2k obrotów max. Po skasowaniu błędów jest OK.
Mnie dziś dopadł błąd P2107 to też niby z przepustnicy . Pomarańczowy silniczek się zaświecił i jak jechałem to wszystko spoko dopóki nie dojechałem do świateł .Gdy ruszyłem to nie było czym tak wolno jechała jak wyłączyłem zapłon to znowu auto jechało :(
Podstawowa sprawa, to czyszczenie przepustnicy.
Jak to nie pomoże to winy szukałbym w jej elektronice. ;)
rozbierana była i czyszczona 2-3 miesiące temu nawet styki poprawiłem lutownicą chyba czeka mnie wymiana
To samo przerabiałem, kupiłem od używkę od Vectry i tak już śmiga 2,5 roku :)
No ja swoją wyjąłem bezproblemowo pod blokiem, łatwy dostęp od góry. Nie jestem pewien ale CDTI 150km jest chyba taka sama jak w JTDm 16v. Bo CDTI 120km i JTDm 8v są identyczne :)
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Z 16v nie jest taka sama jak 8v w 16tce jest jeszcze przejściówka do kolektora a w 8ce jest tylko sama przepustnica czy klapa gasząca jak zwał tak zwał :)
Chodzi o zamienność przepustnic w dieslach w Vectrze C 1.9 16v i 159 1.9 16v – czy pasują czy nie? I podobnie z 8v.
Sprawdziłem w katalogu i do JTDm 1.9 16v pasuje przepustnica o symbolu 48CPD4
Jeśli znajdziesz przepustnicę od Opla z tym symbolem to jest to ta sama część. Jeśli z innym to niekoniecznie będzie pasować.
Ja ma 1.9 8v jtd