Dogadaj się jeszcze w sprawie tych części tzn. czy jak sam dasz części to dadzą Ci gwarancję na robotę. Niestety kolega miał taki przypadek, że po sknoconej robocie mechanik wyparł się zrzucając winę na słabe części. A rozrząd to nie przelewki.
Printable View
Dogadaj się jeszcze w sprawie tych części tzn. czy jak sam dasz części to dadzą Ci gwarancję na robotę. Niestety kolega miał taki przypadek, że po sknoconej robocie mechanik wyparł się zrzucając winę na słabe części. A rozrząd to nie przelewki.
no moja Bella właśnie jest na warsztacie paseek conti rolki i pompa SKF zobaczymy co z tego będzie ;)
Witajcie :-)
Przyłącze się do tematu z kilkoma pytaniami jeśli można mianowicie :
Pytanie 1.
Czy muszę wymieniać wariator przy wymianie rozrządu jeśli go nie słychać ? Nie ukrywam ze nie mam w tym momencie budżetu na wariator z racji tego iż wymieniam rozrząd świece filtry olej uszczelniacze uszczelki na misce olejowej i pokrywie zaworów.
- - - Updated - - -
i jeszcze pytanie 2 :
czy świece muszą być oryginalne to znaczy platynowe z dwiema elektrodami, czy mogę zastosować NGK zamienniki
Z góry dziękuję za pomoc
wariatora nie musisz wymieniać ale ryzykujesz to że może zacząć klepać za jakiś czas i będziesz musiał znowu rozbierać rozrząd. Nie wiem czy nie lepiej od razu wydać 450zł i mieć spokój.
Można profilaktycznie do niego zajrzeć,wykonuje regeneracje wariatora i jak nie klepie to i tak zajrzec mozna wsadzic nowe czesci i bedzie mial dozywocie
Swiece mozesz zapodac CR7EKC
BKR6EKC
30 tys wystarczy