Homologacja nie polega na przeczytaniu dowolnych liter :) na środku masz napisane do czego one są. A to po prawej szczerze nie wiem. Ale na pewno nie możesz ksenonu tam wstawić.
Printable View
Homologacja nie polega na przeczytaniu dowolnych liter :) na środku masz napisane do czego one są. A to po prawej szczerze nie wiem. Ale na pewno nie możesz ksenonu tam wstawić.
to wiem ale na moje to wygląda poprostu na homologację zarówno do HCR czyli halogenowych drogowych i mijania oraz do HR i DC czyli halogenowych drogowych i ksenonowych mijania. Ciąg dowolnych znaków nie kończyłby się raczej oznaczeniem homologacji E2. Przy czym oba te ciągi znaków wyglądają na identyczne. Podobnie jest w Pugu 607, gdzie element optyczny dla ksenonów i halogenów jest taki sam.
Chciałbym w to wierzyć :P
jutro rano jak nie zapomnę porównam oznaczenie na aucie z fabrycznym ksenonem i bez. Zobaczymy choć raczej obstaję przy swoim :P
Elementy optyczne są identyczne więc nie wiem w czym byłby problem z zmianą źródła światła. Póki nie sprawdzimy to się nie przekonamy:), bo również jestem ciekawy prawdy:). a tu jeszcze temat z podobnym mykiem w 156 http://www.forum.alfaholicy.org/156/...mologacji.html
Tak jest ponieważ klosz jest traktowany jako jedność z obudową. Niewymienialne. A obudowy do ksenonów są inne (gniazdo, przetwornica).
Dokładnie o to mi chodziło.
No i turbodreamer możesz mieć rację..... Moje klosze wyglądają identycznie jak Twoje :P czyli mam zarówno HCR jak i później DC. A mam fabryczny ksenon. Oczywiście mógł ktoś te klosze zmieniać więc przydało by się żeby jeszcze ktoś potwierdził jak u niego napisy wyglądają przy ksenonie.
- - - Updated - - -
A żeby było ciekawiej to w pugu mam samo HCR. Gdzie w 406 coupe nigdy nie było montowanych fabrycznie ksenonów.
Zdjęcie, które wrzuciłem było lampy halogenowej, po przygodzie zakupiłem używane ksenony i oznaczenia są identyczne.
To chyba dobrze jest w 406, bo HCR oznacza halogen na mijania i drogowych.
Ale u nas też jest HCR. Tylko że w pugu nic dalej nie ma. A w 166 z dalszego ciągu znaków można jeszcze DC znaleźć. Może jeszcze ktoś inny to potwierdzi. Dzisiaj po pracy będę jechał koło jednej z ksenonami. Też zobaczę.
Ale u nas HCR jest w pierwszej homologacji, a w tej z DC jest HR.