jutro albo po jutrze bede wiedział co i jak to napisze.Pozdro
Printable View
jutro albo po jutrze bede wiedział co i jak to napisze.Pozdro
Hubus, może napisz czy udało Ci się jakoś rozwiązać problem. Mechanik oglądał? Co stwierdził? Albo może jesteś już po wymianie części?
dwumas kolego zaczyna siadać.Kupiłem nowy i niedlugo wymiana.
sprzeglo oczywiscie tez wymieniam przy okazji
Witam.
Chciałbym się dołączyć do tematu. Mam alfę 147 JTD i strasznie mi trzęsie na biegu jałowym i przy ruszaniu do przodu bez gazu. Jeśli dodam gazu to nie trzęsie. Jak jadę do tyłu ro również nie trzęsie. Ciężko także chodzi mi pedał sprzęgła. Myślicie, że to sprzęgło z dwumasem? Czy może poduszki silnika? To może być sprzęgło skoro do tyłu jedzie normalnie bez trzęsienia?
Z góry dziękuje za pomoc
Jak dla mnie to sprzęgło, mam to samo u siebie, jutro jade na wymianę.
A co do dwumasu, to trzęsie Ci przy odpalaniu?
Ps. jak bedziesz robić sprzęgło to mechanik może sprawdzić w jakim stanie masz dwumas i wtedy się okaże.
U mnie także lipa, ostatnio( 2 dni temu) zauważyłem że pulsuje mi pedał sprzęgła. Dwumas i sprzęgło wymienione 2 miesiące temu, przy dodawaniu gazu i zmianie biegu pedał strasznie mocno wibruje. Biegi dobrze wchodzą, sprzęgło bierze prawidłowo przy gaszeniu nie słychać jakiś dziwnych dźwięków. Co to może być?
ja stawiam na sprzeglo , mam to samo szarpie tylko na cieplym silniku przy ruszaniu na 1 biegu , na zimnym jest ok , narazie sobie radze wymienie jak sprzeglo calkiem padnie