Pisałem już wcześniej że, mam nadzieję bo tylko stuka i nic więcej si e nie dzieje, nawet nie dymi, ani jednego dymku, jakiegokolwiek... to dobra oznaka prawda?
Printable View
a weź sprawdź z ciekawości kompresję
Nagraj nam dźwięk tego stukotu.
Koledzy, sprawa wygląda tak: głowica w stanie idealnym. zawory idealne, luzy zaworowe idealne, kieliszki stan super. Dobra wiadomość w złej wiadomości- muszę ściągnąć miskę olejową, niestety nie potrafię tego wykonać, miska olejowa jest sprzężona z uchwytem półosi, uchwyt ten jest połączony z uchwytem do alternatora i łapy silnika z tłumikiem drgań u góry silnika. Panowie tu pytanie- JAK TO DZIADOSTWO ŚCIĄGNĄĆ? Chcę tylko ściągnąć miskę olejową... POMOCY!
Co prawda w klekocie nie ściągałem miski olejowej, ale w TSie to robiłem i wspomniany przez Ciebie uchwyt półosi w niczym mi nie przeszkadzał. Jedyna niedogodność na jaką natrafiłem, to mała ilość miejsca no włożenie klucza, przez co musiałem użyć końcówkę do wkrętaka T40 nałożoną na taką pokrętkę w kształcie litery T i dodatkowo to przedłużone. Próbuj i życzę szczęścia. A koledze ładnie podziękuj również ode mnie. Tylko uważaj, bo można sobie narobić problemów zbyt gorliwym dziękowaniem;) Powodzenia
Nie powiem kolega naprawdę super.