ja ty zajs wymyslej...
Printable View
ja ty zajs wymyslej...
a co sie byda nudził
to sie chocioż powymyślom :lol:
- - - Updated - - -
aha - ktoś tam wczesniej coś pisał "starcie" czy "pojedynek"
pragnę sprostować - nie będziemy się ścigać między sobą - celem spotkania będzie sprawdzenie za pomocą gps V max gyty i tyle ( chociaż ja swoje już badałem no ale w celach porównawczych z ciekawości powtórzę badanie )
żadne wyścigi
Kurde a ja zawsze się dziwiłem czemu auta nie mają ograniczeń na 170 - 180km/h ale jak widać są ludzie którzy jeżdżą ponad te prędkości po Polskich publicznych drogach :P proponuje przemyśleć co się stanie jak przy takiej prędkości jak opona wam strzeli itp.
A tutaj takie małe zobrazowanie co się dzieje przy uderzeniu w przeszkodę z takimi prędkościami ;)
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=6dI5ewOmHPQ
Aha i wszyscy testują na "zamkniętym odcinku drogi" swoje V maxy, ciekawe skąd wszyscy biorą te zamknięte odcinki ;) Swoją drogą nie chciałbym trafić na delikwenta który akurat testuje swoją alfę i wpada na mnie na czołówkę ...
pisałem od razu na wstępie że nie będziemy tego robili z ryzykiem dla innych - to chyba było jasne
a czy wszyscy też tak robią ? nie wiem , ja pisałem za siebie i tyle
aha - pogoda niestety uniemożliwiła nam badania w ten weekend :-(
kolego przestan sie rzucać, i zadaj sobie pytanie czy Ty ZAWSZE jezdzisz zgodnie z przepisami, jesli nie, to nie siej fermentu, widze ze w opisie masz warszawke, czesto tam jestem i powiem ze tak fatalnie i chamsko jak w waszym miescie to w zadnym innym kierowcy nie jezdza.
pzd.
Po pierwsze się nie "rzucam" jak to ująłeś tylko w sposób kulturalny wyrażam swoją opinię - od tego jest forum. Jazda zgodnie z przepisami a jazda z prędkościami ponad 200km/h po drogach publicznych to dwie różne rzeczy - to po drugie. Po trzecie jak się jeździ w stolicy chyba każdy wie i nie o tym jest ten temat.
Bocian nie miałem na myśli konkretnie waszej próby bo skoro faktycznie robicie to na zakmniętej części drogi to wasza sprawa - swoją drogą ciekawy jestem jej wyników.
PEACE!!
Jeśli mogę Polacy nigdy nie przestrzegali przepisów mają to we krwi ale tylko w Polsce za granicą jeżdzą bardzo powoli i zgodnie z przepisami,mnie też kiedyś podkusiło sprawdziłam za namową męża sprawdzenie możliwości mojej belli 235 licznikowo/autostrada około 1 w nocy mały ruch/ i dalej szła ja nie wytrzymałam ciśnienia,zbyt dużo jak dla mnie ale powiem jedno potencjał ma okropny.