-
tez macie problemy... miałem okazję podróżować 155, 156, GT, Brerą i w/w 159. Dla mnie najfajniejsze jest 155 i zdania nie zmienię, ale bardzo chwalę sobie 159 (dla mnie zdecydowanie fajniejsza od Brery) - no i mam 20 lat, także jak kolega chce kupić 159, to niech sobie ją weźmie i cieszy się swoim autem. Chciałbym tylko dodać jedno: nie wiem, czy zamierzasz trzymać auto w garażu, ale ludzie są bardzo zawistni i weź pod uwagę to, że jakiś ch*j może Ci przerysować Twoje ukochane auto z czystej zazdrości. Stąd pytanie czy jesteś na taką ewentualność gotowy :)
-
Młody, stary itd. nie ma specjalnego znaczenia.
Ważna natomiast jest kasa i to jak bardzo samochodu potrzebujesz. Oczywiście możesz mieć szczęście i trafić na egzemplarz w który lejesz paliwo i jeździsz, tylko kupując samochód używany trzeba się liczyć również ze scenariuszem mniej optymistycznym - w 100% nikt ci go nie sprawdzi. 159 to bardzo fajny samochód, w twoim budżecie będziesz miał już spore możliwości manewru.
Jedna uwaga. Ten samochód jest stosunkowo drogi w utrzymaniu. Owszem, jak na samochód tej wielkości i klasy nie jest źle (a nawet dobrze). Tylko są jeszcze samochody mniejsze, prostsze. Zwyczajnie drobne naprawy będą bardziej kosztowne niż w przypadku np. Pandy i będzie ich prawdopodobnie więcej bo zwyczajnie ma się co psuć.
I nie bić - to jest pierwszy samochód i gość prawdopodobnie nie wie, że paliwo to dopiero część wydatków.
-
Stać Cię, podoba się? Kupuj, po co słuchać rad innych?
Przejedź się aby być pewnym że tego chcesz i kupować :)
-
bierz dziewiatke ;) to fajne auto i jak Ci wpadlo w glowe to bedzie ciezko znalezc cos podobnego w tej cenie, co da Ci chocby czesc frajdy jaka daje posiadanie i prowadzenie 159.
Z tego co piszesz masz glowe do interesow, wiec na serwis majatku nie wydasz. Grunt zeby kupic dobry i sprawdzony egzemplarz.
Ladniejszego samochodu nie znajdziesz, a reprezentacyjna jest na bank.
Tez sklanialbym sie ku dizlowi, mimo ze nostalgia za beznyna jest, ale silniki JTS to produkcja GM, Tbi jest fiatowski ale jest drogi na wejsciu i za 40 tys takiego auta nie kupisz.
Klekot JTDy sa produkcji Fiata, a ten jak wiadomo wymyslil common raila, czyli podwaliny calej technologii na ktorej opieraja sie nowoczesne dizle.
Dizle fiata ciesza sie spoko opiniami.
Czarny 159tek wiecej juz i tak nie wyprodukuja wiec mamy i tak auta limited edition :) a zawsze milo bedzie oficjalnie powitac nowego kolege w dziale tematycznym forum poswieconemu 159:)
-
Ładniejsze bywają, jednak inna liga cenowa :)